Διεθνές κύκλωμα έστελνε κοκαϊνη στην Ελλάδα σε μη ανιχνεύσιμη μορφή μέσα σε διαφημιστικά φυλλάδια και ημερολόγια (φωτο, video)

Συνελήφθησαν 23 άτομα-Ήταν χωρισμένοι σε υποομάδες και χρησιμοποιούσαν παρατσούκλια

Πολυμελές διεθνές κύκλωμα που εισήγαγε στην Ελλάδα κοκαΐνη σε μη ανιχνεύσιμη μορφή εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Οι έμποροι ναρκωτικών εμπότιζαν την κοκαϊνη σε διαφημιστικά φυλλάδια και ημερολόγια.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, μέσα σε αυτά τα  44  διαφημιστικά φυλλάδια και τα εννέα ημερολόγια, βάρους εκατό γραμμαρίων το καθένα,  βρισκόταν εμποτισμένη σε χαρτόνια η κοκαϊνη, σε μη ανιχνεύσιμη μορφή.

Την κοκαΐνη βάρους πέντε κιλών και 300 γραμμαρίων είχε αγοράσει από τη Βολιβία ένας 60χρονος από τη Βενεζουέλα.

Τα δέματα έφθασαν σε Αθήνα και Κρήτη. Ο 62χρονος χημικός που είχε το παρατσούκλι μάγειρας συνελήφθη σε παραλιακό ξενοδοχείο της Κρήτης. Εκεί βρέθηκε και μέρος της κοκαΐνης. Συνολικά συνελήφθησαν 23 άτομα και κατηγορούνται άλλα 14, ανάμεσά τους είναι και Έλληνες. Το  κύκλωμα ήταν χωρισμένο σε δύο υποομάδες.

Tα μέλη του κυκλώματος είχαν αναπτύξει δικό τους κώδικα, ώστε οι επικοινωνίες τους να μην μπορούν να αποκρυπτογραφηθούν από τις Αρχές. Δεν έγραφαν ποτέ αριθμούς. Χρησιμοποιούσαν γράμματα, τα οποία όμως δεν αντιστοιχούν αριθμητικά στην κανονική αλφάβητο.

Ο 44χρονος που φέρεται ως αρχηγός της μιας υποομάδας και έχει καταδικαστεί σε ισόβια στην Ελλάδα για ναρκωτικά, είχε τα παρατσούκλια Τζίμης, θείος, γκριζομάλλης, χοντρός και Μπελούλ.

Τον 60χρονο από τη Βενεζουέλα των αποκαλούσαν Πέπε, Λούκα, Λουκάνη, Ρεστολουκάνη, ρέστο, πατάτα, παππού και γέρο. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια 53χρονη Κολομβιανή με τα παρατσούκλια πατριώτισσα και κυρά, ενώ έναν 49χρονο Έλληνα τον αποκαλούσαν χοντρουλίκα.

Μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει 229 περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών από τα μέλη της οργάνωσης.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top