Συναγερμός σε όλη τη χώρα λόγω των μποφόρ:Κίνδυνος για πυρκαγιές-Νέος καύσωνας απο βδομάδα

Αναλυτικά η πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο του Star, Μανώλη Ανανδρανιστάκη

Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική σε όλη την χώρα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι ευνοούν την εξάπλωση των πυρκαγιών. Την Παρασκευή το μελτέμι θα είναι ενισχυμένο, αλλά το Σαββατοκύριακο πέφτει η ένταση του και ανεβαίνει η θερμοκρασία.

Αναλυτικά η πρόβλεψη από τον μετεωρολόγο του Star, Μανώλη Ανανδρανιστάκη:

Το επόμενο διήμερο ο καιρός θα είναι καλός, με λίγη τοπική συννεφιά. Την Παρασκευή το μελτέμι θα έχει ένταση 5-6 και τοπικά στις Κυκλάδες και στη νότια Κρήτη έως και 7 μποφόρ. Το Σάββατο θα πέσει κατά ένα μποφόρ (4-5).

Η θερμοκρασία το διήμερο θα ανέβει λίγο. Θα φτάσει τους 36 βαθμούς στα ηπειρωτικά, 30-32 στα νησιά, ενώ Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουμε το πολύ 34-35 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός παραμένει καλός, οι άνεμοι εξασθενούν ακόμα περισσότερο (3-4 μποφόρ) και η θερμοκρασία θα ανέβει,σημειώνοντας 36 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα, 38 στα βόρεια και στα ανατολικά ηπειρωτικά, 31-34 στα νησιά, και εδώ στην Αθήνα θα φτάσουμε έως 37 βαθμούς, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε 35 βαθμούς.

AΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΝΕΟΣ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Δευτέρα-Τρίτη φαίνεται μια μικρή άνοδος αλλά μόνο στη δυτική Ελλάδα, και στη συνέχεια φαίνεται (σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία) ότι Τετάρτη-Πέμπτη θα έχουμε μια περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς δεν αποκλείεται ο υδράργυρος να φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

  

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top