Χαμός και πάλι στο Ειρηνοδικείο Aθηνών: Έβγαλαν σηκωτούς τους συμβολαιογράφους από την αίθουσα (φωτορεπορτάζ)

Μπλόκο στους πλειστηριασμούς και σε Θεσσαλονίκη-Πρέβεζα/ Πρώτη ανάρτηση: 05-07-2017 18:08

Χάος προκλήθηκε για ακόμα μια Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, όταν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω», του ΕΠΑΜ και της Λαϊκής Ενότητας, συγκεντρώθηκαν στην οδό Λουκάρεως, προπηλακίζοντας τους συμβολαιογράφους.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Οι πρωτοβουλίες που αντιδρούν στους πλειστηριασμούς, έβγαλαν σηκωτούς τους συμβολαιογράφους έξω από το δικαστικό μέγαρο, όταν μερικοί εκ των διαδηλωτών, κατήγγειλαν ότι διενεργούνται πλειστηριασμοί εντός του Ειρηνοδικείου.

Αμέσως οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν πάνω τους και με συνθήματα, όπως «έξω τώρα τα κοράκια», τους έδιωξαν από τον χώρο των δικαστηρίων.

Στις δηλώσεις τους, οι διαδηλωτές υπογράμμισαν ότι σήμερα είχαν ανακοινωθεί 17 πλειστηριασμοί, εκ των οποίων περισσότεροι από δέκα αφορούσαν πρώτες κατοικίες. Ο κ. Λεωνίδας Παπαδόπουλος, από το Κίνημα «Δεν πληρώνω», κατήγγειλε ότι έγινε προσπάθεια να γίνουν σε άλλους χώρους οι πλειστηριασμοί, όπως παγκάκια και τουαλέτες.

Στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών συμμετείχε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, μαζί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της «Λαϊκής Ενότητας».

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ INTIME

 

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Και στην Θεσσαλονίκη όμως, δεν πραγματοποιήθηκε κανένας πλειστηριασμός σήμερα.

Όπως μεταδίδει το thestival, οι διαδηλωτές μετά από παρέμβαση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, δεν επέτρεψαν σε συμβολαιογράφους να εισέλθουν στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου. Μάλιστα, μέλη του Συντονισμού τοποθέτησαν καθίσματα κοντά στις αίθουσες, έτσι ώστε να μπλοκάρουν την είσοδο των συμβολαιογράφων στις αίθουσες.

Επίσης, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και έξω από τα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

«ΜΠΛΟΚΟ» ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ

Και στην Πρέβεζα όμως εκπρόσωποι των σωματείων Οικοδόμων Ν. Πρέβεζας, Ιδ. Υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας, Οδηγών, ΟΤΑ, του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΓΝ Πρέβεζας, των συνταξιούχων του Νομού, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Πρέβεζας και άλλων σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ (ανάμεσά τους ο περιφερειακός σύμβουλος Ηπείρου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, Κώστας Κωτσαντής και οι επικεφαλής της Λ.Σ. στους Δήμους Πάργας και Πρέβεζας, Σωτήρης Γάκης και Γιάννης Νόβας αντιστοίχως) έστησαν «μπλόκο» στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου Πρέβεζας το απόγευμα της Τετάρτης και απέτρεψαν τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας πολίτη στη Δ.Ε. Φαναρίου.

Όπως μεταδίδει το atpreveza, οι συγκεντρωμένοι «έφραξαν» με τη φυσική τους παρουσία την είσοδο, στο δικαστικό επιμελητή, το δικηγόρο φαρμακευτικής εταιρείας και τη συμβολαιογράφο και εμπόδισαν έτσι τη διεξαγωγή του πλειστηριασμού. Είναι μάλιστα η τρίτη φορά που τα σωματεία της Πρέβεζας σταματούν το συγκεκριμένο πλειστηριασμό, ο οποίος πιθανότατα την επόμενη φορά θα διεξαχθεί με ηλεκτρονικό τρόπο.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία διαπραγματεύτηκε για ώρα με τους συγκεντρωμένους, επιχείρησε με ψύχραιμο τρόπο να εισέλθει στο δικαστικό μέγαρο, ωστόσο οι εκπρόσωποι των σωματείων παρέμειναν στις θέσεις τους μέχρι τις 5μ.μ., όταν αποχώρησαν τελικά από το χώρο η συμβολαιογράφος, ο δικηγόρος της εταιρείας και ο δικαστικός επιμελητής.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top