Σκουπίδια και καύσωνας: Μια υγειονομική βόμβα έτοιμη να εκραγεί – Αμετακίνητοι οι εργαζόμενοι

Ασφυκτική η κατάσταση σε όλη τη χώρα

Μια απέραντη χωματερή θυμίζει ολόκληρη η χώρα, καθώς οι εργαζόμενοι στους Δήμους συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Λόφοι από σκουπίδια ξεχειλίζουν από τους κάδους σε κάθε γειτονιά, ενώ η έντονη δυσοσμία, αλλά και οι υψηλές θερμοκρασίες κάνουν την κατάσταση ανυπόφορη και ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Όπως μετέδωσε χθες το star.gr, η ΠΟΕ – ΟΤΑ απέρριψε την πρόταση του υπουργείου και συνεχίζει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις μέχρι την Πέμπτη.

Για σήμερα, έχει προκηρυχθεί στάση εργασίας από τις 11:00 έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, ενώ στις 11:30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στους Δήμους έχουν προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στις 10:30 θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Πάντως οι πρώτοι τριγμοί στο στρατόπεδο των εργαζομένων τους δήμους φάνηκαν χθες, μετά από την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Προσωπικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΠ – ΟΤΑ), για αναστολή των κινητοποιήσεών της.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας κατέληξε στην απόφαση αυτή μετά από τη δέσμευση του υπουργείου για την προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις εργασίας και για την κατάθεση ρύθμισης, η οποία θα αφορά στη συνέχιση της εργασίας των συμβασιούχων μέχρι να βγουν οι προσωρινοί πίνακες του ΑΣΕΠ.

Έτσι, αναμένεται ένας μικρός αριθμός απορριμματοφόρων να βγει στους δρόμους και η κατάσταση λίγο να βελτιωθεί.

Πάντως το ΚΕΕΛΠΝΟ προειδοποιεί ότι τα σκουπίδια που έχουν συσσωρευτεί στους κάδους σε συνδυασμό με τον καύσωνα που αναμένεται τις επόμενες μέρες αποτελεί μια υγειονομική βόμβα για τους πολίτες.

Ήδη, χθες Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος, καταγράφηκαν υπερβάσεις στις τιμές του όζοντος σε περιοχές όπως το Μαρούσι, η Λυκόβρυση και το Περιστέρι.

Συστήνεται μάλιστα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και να παραμένουν σε κλειστούς χώρους με κλιματισμό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top