ΚΑΙΡΟΣ: Από τις καταιγίδες… στα 40αρια!-Θα «ψηθούμε» το Σαββατοκύριακο

Ο πρώτος καύσωνας για φέτος μας χτυπά την πόρτα

Το ημερολόγιο δείχνει 20 Ιουνίου! Μέχρι πριν λίγες ώρες ο καιρός θύμιζε ....Μάρτη, αλλά σε λίγες ημέρες όμως θα έρθει και ο καύσωνας! Μέσα σε μία εβδομάδα, θα βιώσουμε τρεις εποχές του χρόνου. Φθινόπωρο, άνοιξη, καλοκαίρι.

Οι ομπρέλες βροχής φεύγουν και έρχονται της ...θαλάσσης. Οι θερμές μάζες είναι καθ΄ οδόν και την Παρασκευή θα επισκεφθούν τη χώρα μας. Σε κάποιες περιοχές μάλιστα το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου!

Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗ

Στον χάρτη φαίνονται με κόκκινο χρώμα οι θερμές αέριες μάζες κυρίως το Σαββατοκύριακο, έτσι η θερμοκρασία αύριο και μεθαύριο θα φτάσει τους 35 με 36 βαθμούς την Παρασκευή του 37 και δεν αποκλείεται κατά τόπους και τους 38. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στη Λάρισα το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 40 βαθμούς κελσίου, Σέρρες, Κιλκίς, Τρίκαλα, Χαλκίδα τους 38, Αθήνα, Καρδίτσα, Άργος τους 37 και Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αγρίνιο τους 36 βαθμούς.

«Οι κύριες αιτίες για τις ισχυρές βροχοπτώσεις που είχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες ήταν τα συνεχόμενα χαμηλά βαρομετρικά που πέρναγαν πάνω από τη χώρα μας αλλά και η αστάθεια που παρουσιάζει η ατμόσφαιρα αυτή την εποχή το μεσημέρι και το απόγευμα» δήλωσε ο μετεωρολόγος Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους οι υψηλές θεμροκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και τα μέσα της ερχομενης εβδομάδας.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

«Τις επόμενες 6,7 με 10 ημέρες δεν φαίνεται κάτι σημαντικό να επηρεάζει τη χώρα μας, δεν θα ξανά έχουμε τα φαινόμενα που είχαμε. Για τον Ιούλιο γενικά αυτή η αστάθεια της ατμόσφαιρας είναι δεδομένη, θα ξαναέχυμε κάποιες καταιγίδες» τόνισε ο Μανώλης Ανανδρανιστάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top