Έπεσε ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος στις Σποράδες και οι Τούρκοι έκαναν "ΠΑΡΤΙ" στον ελληνικό ουρανό!

Ελικόπτερο SUPER PUMA έσωσε τον πιλότο

Σε βλάβη στον κινητήρα οφείλεται η πτώση ενός μαχητικού ΜΙRAZE-2000 νότια των Σποράδων, το μεσημέρι της Δευτέρας. Ευτυχώς, ο πιλότος εγκατέλειψε το αεροσκάφος και περισυνελλέγη από ελικόπτερο SUPER PUMA. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ 

Δύο μαχητικά MIRAZE-2000 απογειώθηκαν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από την Τανάγρα για να εκτελέσουν άσκηση εναέριας μάχης στην περιοχή των Σποράδων. Είκοσι πέντε λεπτά αργότερα, στη διάρκεια των ελιγμών της αερομαχίας, το Νο2 αεροσκάφος παρουσίασε κράτηση κινητήρα και τελικά ο πιλότος του, ένας 28χρονος υποσμηναγός, αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει 10-15 μίλια νότια των Σποράδων, κοντά στη Σκόπελο.  Ο πιλότος περισυνελλέγη σώος από ελικόπτερο SUPER PUMA μία ώρα αργότερα και μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι Τούρκοι πάντως δεν έχασαν την ευκαιρία να παραβιάσουν και σήμερα τον ελληνικό εναέριο χώρο, ημέρα που ξεκίνησε στο Αιγαίο η μεγάλη ελληνική αεροναυτική άσκηση, «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ». 

Πιο συγκεκριμένα, δύο οπλισμένα F-16 μπήκαν στις 3 το μεσημέρι στο Αιγαίο από την περιοχή Λήμνου-Λέσβου και βγήκαν από την περιοχή Χίου-Σάμου. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 που απογειώθηκαν από τη Λήμνο.  
 
Τις δικές τους απαντήσεις στις τουρκικές προκλήσεις έδωσαν ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν κάνει πίσω στην εθνική της κυριαρχία αλλά και ο Ελληνικός Στρατός, που την περασμένη εβδομάδα έκανε συνεχείς και ρεαλιστικές ασκήσεις στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά, με τη συμμετοχή αρμάτων, μονάδων πυροβολικού και ελικοπτέρων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top