Όταν η Κασσάνδρα δεν...προφητεύει αλλά γίνεται παγωτό με λίγες θερμίδες!

Η πρωτότυπη και απίστευτη σκέψη του Δήμου Κασσάνδρας γιατί "Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει"

Όταν η Κασσάνδρα δεν...προφητεύει αλλά γίνεται παγωτό με

Το ότι «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» το ξέραμε ήδη. Τώρα, όμως, ο Δήμος Κασσάνδρας φαίνεται ότι βρήκε τον πιο «νόστιμο» και ιδιαίτερο τρόπο να τραβήξει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις ακόμα παραπάνω! 

Πρόκειται για το «Παγωτό Κασσάνδρα», ένα ιδιαίτερο παγωτό, η βάση του οποίου είναι το παραδοσιακό προϊόν της Χαλκιδικής, το αγουρέλαιο. To παγωτό αυτό φιλοδοξεί να γίνει το «τοπικό προϊόν» της Χαλκιδικής και να τραβήξει στον τόπο του όσο περισσότερο κόσμο γίνεται.

Το star.gr επικοινώνησε με τη Δημοτική Σύμβουλο Χαλκιδικής και πρόεδρο της επιτροπής Τουρισμού του δήμου, κα. Μαρία Παπαδημητρίου, για να μάθει περισσότερα γι’ αυτή την τόσο γευστική πρόταση.

«Στην ουσία, πήραμε ένα παραδοσιακό προϊόν, μια πρώτη ύλη της περιοχής μας, που είναι το αγουρέλαιο, και παρασκευάσαμε παγωτό, που το τρώνε μικροί και μεγάλοι και που μπορεί πολύ εύκολα να επικοινωνηθεί και να έχει και το στοιχείο της πρωτοτυπίας» εξηγεί η κα. Παπαδημητρίου.

«Το παγωτό αυτό θα κυκλοφορήσει σε διάφορα σημεία, αναλόγως με το πόσοι επιχειρηματίες θέλουν να το έχουν και να το αναλάβουν. Σαν κανονικό προϊόν. Εμείς κάναμε μια συμφωνία με την παγωτοβιομηχανία και παραγγείλαμε 2 τόνους παγωτού. Ένας επιχειρηματίας εδώ στην Κασσάνδρα ενδιαφέρθηκε να αναλάβει τη διακίνησή του κι έτσι κανείς μπορεί να το βρει σε εστιατόρια και καφέ».

Το παγωτό κυκλοφορεί σε δυο γεύσεις, κλασσικές και ιδιαίτερα αγαπημένες: κρέμα και σοκολάτα. «Απλά έχουμε αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος με αγουρέλαιο. Έτσι, το παγωτό μας έχει λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, είναι πιο υγιεινό αφού έφυγε η κρέμα γάλακτος από τη μέση. Στη γεύση, μένει μια πολύ μικρή εσάνς λαδιού, πολύ λεπτή. Μας έκαναν 3 δείγματα κι εμείς επιλέξαμε τη γεύση με τη μικρότερη αίσθηση λαδιού» περιγράφει η Δημοτική Σύμβουλος.

Ο στόχος είναι να επικοινωνηθεί η Κασσάνδρα και να έχει ένα δικό της προϊόν, «όπως η Κέρκυρα έχει το κουμ κουάτ και η Χίος τη Μαστίχα. Να αξιοποιηθεί η πρώτη ύλη, που είναι το ελαιόλαδο και το αγουρέλαιο, που είναι Π.Ο.Π., έχουν ονομασία προέλευσης. Και, τέλος, να υπάρχει ένα προϊόν που να διαφημίζει τον τόπο μας. Στο κυπελάκι που έχουμε σχεδιάσει, έχει πάνω τη σελίδα μας στο διαδίκτυο, το www.visitkassandra.com. Επίσης, έτσι ακριβώς ονομάζεται: ‘Παγωτό Κασσάνδρα’».

Μπορεί, όμως, ένα τέτοιο εγχείρημα να περιοριστεί στα όρια της Χαλκιδικής; Κι επίσης, θα υπάρξουν κι άλλες γεύσεις, πέραν από τις δυο παραδοσιακές; «Αν πάει καλά, που πιστεύουμε ότι θα πάει αν κρίνουμε από το ενδιαφέρον που ήδη έχει εκδηλωθεί, σταδιακά θα μπορέσουμε να κάνουμε κι άλλες γεύσεις, πχ. Φράουλα ή βατόμουρο. Το λάδι δεν θα φύγει, αυτό είναι το συστατικό που κάνει το προϊόν διαφορετικό και ξεχωριστό».

«Θα ήταν ωραίο να δούμε το παγωτό μας και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, όπως στη Ρόδο ή την Κρήτη, γιατί το όνομα το έχουμε κατοχυρώσει, αλλά αυτό είναι πολύ μελλοντικό» αναφέρει η κα. Παπαδημητρίου. «Σε πρώτη φάση, όμως, πάμε να το επικοινωνήσουμε στον τόπο μας, ώστε να το βρίσκει κανείς εύκολα όταν είναι στην Κασσάνδρα». 

Οι "προφητείες της Κασσάνδρας" σίγουρα θα αποδειχθούν αληθινές!

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top