ΑΥΤΟΨΙΑ STAR: "Όμηροι" οι κάτοικοι του...Εξαρχιστάν!

Η νομιμότητα είναι πολύ μακριά

Όμηροι των «μπαχαλάκηδων» είναι οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που ζουν καθημερινά με τις βόμβες μολότοφ να καταστρέφουν τα αυτοκίνητά τους ή προκαλώντας φθορές στα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή, αρκετές δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν λόγω των συνεχών επιθέσεων, ενώ, αντίθετα, τα κοντέινερ λειτουργούν ως ΚΕΠ των γνωστών αγνώστων.

Πολιορκημένοι, με κάγκελα παντού. Κλειστές δημόσιες  υπηρεσίες και κλειστά καταστήματα. Είναι η καθημερινότητα των κατοίκων των Εξαρχείων, που παραμένουν όμηροι των γνωστών αγνώστων, που έχουν στήσει τα αρχηγεία τους σε κεντρικά σημεία και έχουν υψώσει τα μαύρα λάβαρα της νίκης. Μιλάμε για τα κτίρια που έχουν καταλάβει και στα οποία δεν τόλμα να πλησιάσει κανείς. Όσοι  δεν ...χωρούν εκεί, επιλέγουν να μείνουν στα σπίτια των ιδιοκτητών που  φεύγουν για ολιγοήμερες διακοπές.

Οι δημόσιες υπηρεσίες μετακομίζουν για να μην καούν ή λεηλατηθούν, όπως έγινε και με το ταχυδρομείο στην οδό Ζαΐμη, που κατέβασε ρολά.

Για να μην αδικούμε όσους υποστηρίζουν ότι στα Εξάρχεια λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες και ότι είμαστε υπερβολικοί, παραδεχόμαστε ότι το υπουργείο πολιτισμού –ή, για να ακριβολογούμε, το...φρούριο πολιτισμού- στεγάζεται στα Εξάρχεια, στην οδό Μπουμπουλίνας.  

Απλά, οι υπάλληλοι που εργάζονται εκεί μιλούν για ...πόλεμο!

Αντίθετα, απερίσπαστα λειτουργούν τα κοντέινερ ΚΕΠ των αντιεξουσιαστών στην πλατεία Εξαρχείων. Κοντέινερ υπάρχουν και στο αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Τα καταστήματα μπορεί να κλείνουν στα Εξάρχεια, λόγω ανωτέρας βίας, ανοίγουν, όμως, υπαίθρια μπροστά από την ΑΣΟΕΕ από αλλοδαπούς που πωλούν παπούτσια, ρολόγια, ρούχα, γυαλιά και ό,τι άλλο θέλετε, δίνοντας λόγο μόνο στους αντιεξουσιαστές.

Το πιο σύντομο ανέκδοτο για τους κατοίκους είναι να πεις ότι είδες περιπολικό της αστυνομίας στην πλατεία Εξαρχείων, όταν γίνει κλοπή ή και τροχαίο ατύχημα.

Αστυνομικούς, πάντως, βλέπεις εκτός από την Χαριλάου Τρικούπη, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, και στην Πατησίων, στην στάση στο Πολυτεχνείο.

Τοποθετήθηκαν για να μη καούν τα τρόλεϊ που έχουν απομείνει από τις επιθέσεις με μολότοφ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top