Ένα εκατομμύριο ευρώ σε φορείς που προσφέρουν έργο αλληλεγγύης

Από το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης που υλοποιεί πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας πληρωμών σε συνεργασία με μεγάλες τράπεζες

15 Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί φιλανθρωπικού χαρακτήρα, θα επωφεληθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης που υλοποιεί πολυεθνική εταιρία τεχνολογίας πληρωμών σε συνεργασία με μεγάλες τράπεζες.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ

Με 1.000.000 ευρώ ενισχύθηκαν πέρσι μέσω του προγράμματος "Visa Solidarity",  15 επιλεγμένοι φορείς, οι οποίοι προσφέρουν σημαντικό έργο αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και βασίζονται για την λειτουργία τους αποκλειστικά και μόνο σε χορηγίες ιδιωτών και επιχειρήσεων.

«Φέτος αποφασίσαμε να συνεχίσουμε αυτήν τη δωρεά με άλλο 1.000.000 ευρώ πάλι σε συνεργασία με τις ελληνικές τράπεζες. Συνολικά πρέπει να επωφελήθηκαν γύρω στις 300.000 άνθρωποι», δήλωσε στο Star ο γενικός διευθυντής της VISA για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, κ.Νίκος Καμπανόπουλος.

Οι επωφελούμενες οργανώσεις θα διαθέσουν τα ποσά που τους αναλογούν σε δράσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα οράματα που υπηρετούν.

Όπως είπε ο κ.Στέργιος Σιφνιός, ο οποίος είναι Διευθυντής Κοιν.Εργασίας & Έρευνας στα Παιδικά Χωριά SOS, «το πρόγραμμα μας είναι συνδεδεμένο με προγράμματα αναδοχής, που έχουν στόχο να αυξήσουν την αναδοχή, να αυξήσουν τον αριθμό των οικογενειών, να αξιολογήσουν και να εκπαιδεύσουν τέτοιες οικογένειες, ώστε αυτά τα παιδιά να μπορέσουν να μεγαλώσουν σε μια οικογένεια. Αυτό το πρόγραμμα ενισχύεται από την δωρεά της VISA».

Στην παρουσίαση της νέας φάσης του προγράμματος έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι τόσο των συνεργαζόμενων τραπεζών, όσο και των οργανισμών που θα χρηματοδοτηθούν.

«Η οδοντιατρική φροντίδα, η φαρμακευτική φροντίδα, οι εμβολιασμοί, τα οποία κάνουν οι εθελοντές γιατροί μας, μαζί με την ενίσχυση της κοινωνικής υπηρεσίας θα μας δώσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να προσφέρουμε περισσότερα πράγματα σε περισσότερους ανθρώπους» είπε από την πλευρά του ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, κ.Νικήτας Κανάκης.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος από το «Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε πως «οι χώροι έγιναν πιο καλύτεροι, αποκτήσαμε ψυγεία, αποκτήσαμε δυνατότητες και μπορούμε να μιλάμε για αξιοπρέπεια».

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top