ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ: Ένας στους πέντε που πήραν κλήση είχε παρκάρει σε ράμπα για αναπήρους

Απογοητευτικά τα νούμερα που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ

Ότι η οδηγική παιδεία στην Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα, είναι γνωστό.

Δείγμα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς των Ελλήνων οδηγών αποτελούν τα στοιχεία των κλήσεων που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος Αθηναίων, για τους οδηγούς που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας.

Οι αριθμοί είναι απογοητευτικοί, καθώς μόνο τον περασμένο μήνα (Απρίλιο) κόπηκαν 32.000 κλήσεις.

Το 18% εξ΄αυτών αφορούσε παράνομο παρκάρισμα σε ράμπες ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβάσεις πεζών, πεζοδρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια.

Παράλληλα το 58% των πινακίδων κυκλοφορίας αφαιρέθηκε για παράνομη στάθμευση σε πεζόδρομο. 

Σε 123 οχήματα μπήκαν δαγκάνες και απομακρύνθηκαν με γερανό με το 33% των περιπτώσεων να αφορά στάθμευση σε πλατείες, το 32% σε ράμπες για άτομα με κινητικές δυσκολίες, το 19% σε πεζοδρόμια, το 9% σε πεζόδρομους και το υπόλοιπο 7% σε άλλες παραβάσεις.

ΠΟΙΑ ΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ ΕΙΝΑΙ «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ

«Πρωταθλήτρια» στην παράνομη στάθμευση αναδείχθηκε η οδός Πατριάρχου Ιωακείμ καθώς εκεί κόπηκαν 240 κλήσεις και ακολουθούν η οδός Αγίου Μάρκου με 218, η Θεσσαλονίκης 156, η οδός Αμερικής με 139, η Ερμού με 90, η Μιλτιάδου με 88, η οδός Πεσμαζόγλου με 59, η Κανάρη με 50 και η πλατεία Φιλικής Εταιρίας με 40.


Μία στις δύο βεβαιώσεις παραβάσεων (15.534) αφορά, τέλος, στάθμευση χώρο ελεγχόμενης στάθμευσης (λευκή διαγράμμιση) χωρίς την καταβολή του ανάλογου αντιτίμου, ενώ σε θέσεις μονίμων κατοίκων (μπλε διαγράμμιση) πάρκαρε παράνομα το 18%.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top