"Από το γραφείο στο ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ" - Στα κάγκελα οι εργαζόμενοι

Μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα

Μαζικές πορείες και συγκεντρώσεις έκαναν τα εργατικά συνδικάτα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη. Βροντερό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι έξω από τη Βουλή, ενώ με σκληρή γλώσσα επιτέθηκαν στην κυβέρνηση οι συνδικαλιστές στις ομιλίες τους μέσα στο Κοινοβούλιο. 

Με συνθήματα όπως «μια νύχτα μαγική για την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο Αλέξη ποιος θα μπει», συνδικάτα και εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ποτέ, ποτέ, ποτέ τις Κυριακές, είμαστε εργαζόμενοι και έχουμε ζωές», φώναζαν ενωμένοι υπάλληλοι του δημόσιοι και ιδιωτικού τομέα.

Σε άλλα πανό αντί για ευρώ έγραφαν "κλευρώ", αντί για πολιτισμός έγραφαν "πωλειτισμός", από το πωλείται, ενώ οι πολιτικοί μηχανικοί απάντησαν, λέγοντας από το γραφείο στο "νεκροταφείο".

Οι διαμαρτυρίες όμως είχαν ξεκινήσει από χθες Τρίτη μέσα στη Βουλή. Οι στρατιωτικοί έφτασαν σε απόγνωση και περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο την καθημερινότητα τους.

Ανάλογη εικόνα σημειώθηκε και στην Θεσσαλονίκη, με τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ να φορούν πορτοκαλί καπελά και να ζητούν να μπει χειρόφρενο στην εξαθλίωση τους! Διαδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις, όπως στην Πάτρα, την Άρτα και τα Ιωάννινα.

Την Τρίτη συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έκαναν και οι δημοσιογράφοι στην απεργιακή κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top