«Η μητέρα των μαχών»-ΤΡΙΗΜΕΡΟ κινητοποιήσεων για τα νέα μέτρα-Παραλύει το Δημόσιο

Πώς θα κινηθούν μετρό, τρόλεϊ, τραμ και λεωφορεία-Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια / Πρώτη ανάρτηση:16-05-2017 08:02

«Η μητέρα των μαχών»-ΤΡΙΗΜΕΡΟ κινητοποιήσεων για τα μέτρα

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσουν όλα τα συνδικάτα της χώρας στη «μητέρα των μαχών» όπως αποκαλούν τις κινητοποιήσεις για τα νέα μέτρα που ψηφίζονται την Πέμπτη στη Βουλή.

Για τον λόγο αυτό, έχουν εξαγγείλει τριήμερο μπαράζ κινητοποιήσεων οι οποίες κάνουν «πρεμιέρα» σήμερα, και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

Όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, την αρχή κάνουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ, καθώς πραγματοποιούν στάσεις εργασίας από τις 11.00 έως τις 16.00. 

Την Τετάρτη τα λεωφορεία θα μείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας και την Πέμπτη από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΣΕ

Σε στάση εργασίας προχωρούν σήμερα και τα σωματεία των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, λόγω πένθους για τους αδικοχαμένους συναδέλφους τους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 09:30 το πρωί έως τις 16:30 το απόγευμα.

ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ-ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Την Τετάρτη αναμένεται να κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις, καθώς ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη Πανελλαδική απεργία, μαζί με  κοινωνικούς και επιστημονικούς φορείς.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ φωνάζουν «φτάνει πια με τα Μνημόνια» και κάνουν λόγο για την «Μητέρα των Μαχών».

Το συλλαλητήριο των Συνδικάτων έχει προγραμματιστεί για στις 11.00πμ στην Πλατεία Κλαυθμώνος ενώ το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης στις 10 πμ.

ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΒΑΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ-ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕΤΡΟ, ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ, ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΤΡΟΛΕΪ

Την Τετάρτη όσοι σκοπεύετε να κυκλοφορήσετε χωρίς (αλλά και με) αυτοκίνητο οπλιστείτε με υπομονή, καθώς θα υπάρξουν αλλαγές στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

ΤΡΟΛΕΪ: Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

ΗΣΑΠ:  Οι συρμοί θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα προκειμένου να διευκολυνθούν οι απεργοί ώστε να μεταβούν στις συγκεντρώσεις. Τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί και το Μετρό.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση με τετράωρη στάση εργασίας από τις 2 μ.μ. έως τις 6 μ.μ. της Τετάρτης.

ΔΕΜΕΝΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Και η ΠΝΟ συμμετέχει στην Πανελλαδική απεργία. Οι ναυτεργάτες αποφάσισαν να παρατείνουν έως και την Παρασκευή την απεργία που είχαν εξαγγείλλει για σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Παράλληλα, στην αρχική 48ωρη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΠΝΟ (Τρίτη και Τετάρτη) και την 24ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), που αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπεται, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου από τις 6:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ.

ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

Την ημέρα της ψήφισης των νέων μέτρων, τα συνδικάτα έχουν δώσει ραντεβού στις 18:30 στο Σύνταγμα, την ώρα που στη Βουλή θα μιλούν οι πολιτικοί αρχηγοί. Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Στις κινητοποιήσεις της 17ης Μαίου θα συμμετέχει και η ΓΣΕΒΕΕ αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και διαμαρτυρόμενη για τα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

Δυναμικό «παρών» αναμένεται να δώσει και η ΟΤΟΕ, που σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι «η κυβέρνηση εθελοτυφλώντας για τις ολέθριες συνέπειες σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα ετοιμάζεται να ψηφίσει και να εφαρμόσει ένα 4ο μνημόνιο, απειλώντας με ισοπέδωση ότι έχει απομείνει όρθιο από τις κατακτήσεις των εργαζομένων».

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, και οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν τριήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους, στις 17, 18 και 19 Μαΐου.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς η  Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την ίδια ημέρα. Στην απεργία έχουν δηλώνει ότι θα λάβουν μέρος  οδοντίατροι και φαρμακοποιοί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top