ΔΑΚΡΥΑ στο εφετείο για την Μυρτώ της Πάρου:«Τη χτύπαγα με δύναμη στα βράχια»-ΞΕΣΠΑΣΕ στο Star η μαμά του κοριτσιού

Δεν έπεισε η συγγνώμη του Πακιστανού – Η ποινή του δράκου που συγκλόνισε το Πανελλήνιο/ Πρώτη ανάρτηση: 09-05-2017 17:30

Ξύπνησαν μνήμες από τον εφιάλτη που έζησε το 2012, η 15χρονη τότε Μυρτώ από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, στην Πάρο, καθώς πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη σε δεύτερο βαθμό η δίκη του κατηγορούμενου, ο οποίος ασέλγησε με απίστευτη αγριότητα πάνω της, σημαδεύοντας για πάντα το άτυχο κορίτσι. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στο Εφετείο Σύρου, ενώ την ίδια ώρα το άτυχο κορίτσι συνεχίζει να δίνει την δική της μάχη για να συνέλθει.

Η ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Η δίκη δευτέρου βαθμού ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι, με τον Εισαγγελέα να προτείνει την ποινή των Ισόβιων για την πράξη της ληστείας και επιπλέον την ποινή κάθειρξης 18 ετών για κάθε μία εκ των δύο πράξεων της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της πράξης του βιασμού και συνολική ποινή, 24 χρόνια και 11 μήνες κάθειρξη. Το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα, να κάνει δεκτή την πρόταση του Εισαγγελέα και επέβαλε τις άνω ποινές για τις παραπάνω πράξεις.

Τραγικές φιγούρες, ήταν η μητέρας της κοπέλας, Μαίρη Κοτρώτσου και η μεγάλη της αδελφή, οι οποίες κοιτούσαν επίμονα, απαρηγόρητες και δακρυσμένες τον δράστη.

Όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, πρωτοδίκως είχε επιβληθεί στον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, η ποινή των ισοβίων και επιπλέον 25 χρόνια κάθειρξη.

Το φριχτό απόγευμα της 22ας Ιουλίου του 2012, όταν η γλυκιά Μυρτώ κακοποιήθηκε άγρια ζωντάνεψε στις δικαστικές αίθουσες ξανά.  Η υπόθεση που είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο ξετυλίχτηκε με κάθε λεπτομέρεια για ακόμη μια φορά, αναστατώνοντας την οικογένεια του κοριτσιού που εδώ και πέντε χρόνια ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά.

Η μητέρα του κοριτσιού Μαρία Κοτρώτσου, η οποία στέκεται βράχος όλα αυτά τα χρόνια στο παιδί της, ξέσπασε στο Star και στην δημοσιογράφο Κατερίνα Παπακωστοπούλου.

«Άμα έχεις κάνει κάτι τόσο σοβαρό, το να ζητάς συγγνώμη, μπορείς να ξαναφέρεις τον άνθρωπο στην ίδια κατάσταση που ήταν;» αναρωτήθηκε η μητέρα της Μυρτώς.

Αν και δέχτηκε με ικανοποίηση την απόφαση του Εφετείου, πιστεύει πως τέτοιες πράξεις βίας σε παιδιά, θα πρέπει να τιμωρούνται ακόμα πιο αυστηρά:

«Οι νόμοι στην Ελλάδα πρέπει να αλλάξουν για κάποια αποτρόπαια και ειδεχθή εγκλήματα, και οτιδήποτε έχει σχέση με κακοποίηση παιδιών. Η Μυρτώ δεν έχει δικαίωμα έφεσης από την κατάσταση που την καταδίκασε».

Και πώς να συγχωρέσει η μάνα όταν βλέπει να τυραννιέται τόσα χρόνια το κοριτσάκι της; Πώς να ξεχάσει η Μαρία Κοτρώτσου την απολογία του Αχμέτ Βακάς και την απίστευτη σκληρότητα που έδειξε στο παιδί της; 

«Τη χτυπούσα με δύναμη στα βράχια»

«Περπατώντας πάνω στον δρόμο, είδα να κάθεται στον βράχο μια κοπέλα περίπου 17 χρονών. Με το δεξί μου χέρι τη γύρισα ανάσκελα, πήρα με τα δυο μου χέρια την πέτρα και της την έριξα πάνω από το αριστερό της μάτι... Όπως υπολόγισα η πέτρα πρέπει να ήταν περίπου 5 κιλά. Είδα να τρέχει αίμα, αλλά η κοπέλα ήταν ακόμη ζωντανή. Την είδα να κάθεται στα βράχια και να ακούει μουσική. Την πλησίασα για να της πάρω το κινητό. Αντιστάθηκε... Δεν ξέρω τι με έπιασε... Άρχισα να τη χτυπώ στα βράχια με δύναμη. Όταν σταμάτησε να αντιστέκεται, ασέλγησα πάνω της... Μετά, πήρα την πέτρα και την πέταξα στη θάλασσα. Έπλυνα τα χέρια μου στη θάλασσα, ανέβηκα στον δρόμο και έφυγα περπατώντας προς το ξενοδοχείο...», είχε πει μεταξύ άλλων ο Πακιστανός, στην σοκαριστική απολογία του. 

Πέντε χρόνια μετά την τραγωδία, η Μυρτούλα, η οποία νοσηλευόταν για πολύ καιρό στο «Animus» αναμένεται να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι της, από όπου θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα της για να θεραπεύσει  τα τραύματα που της άφησε ο Πακιστανός στο κορμί, στο μυαλό και στην ψυχή της.

Δείτε όλη τη συνέντευξη της μητέρας της Μυρτούς στο αποψινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

Με πληροφορίες ΦΩΤΟ από cyklades24.gr

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top