33 χρόνια από το θάνατο του Παύλου Βαρδινογιάννη

Τρισάγιο και πολιτικό μνημόσυνο τελέστηκε στο όνομα του από τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης

Με αφορμή τη συμπλήρωση 33 χρόνων από το θάνατο του μεγάλου Κρητικού πολιτικού και ανθρωπιστή, Παύλου Ιωάννου Βαρδινογιάννη, ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης τέλεσε αρχιερατικό τρισάγιο και πολιτικό μνημόσυνο για να τιμήσει τη μνήμη του, σε κλίμα κατάνυξης. 

«Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι: ο Παύλος Βαρδινογιάννης ήταν ένας άνθρωπος που ο λαός ο ίδιος του απέδωσε τον τίτλο του ανθρωπιστή», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, κύριος Στέλιος Κιαγιαδάκης .

Στη σεμνή τελετή, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων του Ρεθύμνου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος.

Στην προσφορά και το έργο του Παύλου Βαρδινογιάννη αναφέρθηκαν ο πρώην δήμαρχος Χανίων, κύριος Κυριάκος Βιρβιδάκης και ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, κύριος Οδυσσέας Ζώρας.

«Ήταν ένας πολιτικός ιδιαίτερα αγαπητός από τους ανθρώπους του, διότι ο Παύλος θεωρούσε κάθε έναν φίλο του ξεχωριστό, όπως ξεχωριστό τον θεωρούσαν και όλοι οι φίλοι του», είπε από την πλευρά του ο πρώην υφυπουργός και πρώην Δήμαρχος Χανίων, κύριος Κυριάκος Βιρβιδάκης.

«Είναι χρέος του Πανεπιστημίου να έρθει και να αποδώσει τιμές σε αυτό τον άνθρωπο, που τότε βοήθησε πάρα πολύ στην ανάπτυξη του», δήλωσε ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κρήτης, κύριος Οδυσσέας Ζώρας.

Ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης τιμά κάθε χρόνο τη μνήμη του Παύλου Βαρδινογιάννη στις εγκαταστάσεις του ομίλου στο Ρέθυμνο, που φέρουν το όνομα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top