Στον εισαγγελέα 15 από τους ληστές των χρηματοκιβωτίων

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του STAR

Οι δεκαπέντε ληστές των χρηματοκιβωτίων, δεκατέσσερις ομογενείς από ανατολικές χώρες και ένας από την Αλβανία, οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον Εισαγγελέα.

Είχαν για ορμητήριο το στρατόπεδο Καποτά στο Μενίδι. Εκεί γίνονταν οι περισσότερες συναντήσεις τους, πολλές φορές συνοδεία ναρκωτικών και καλού φαγητού. Ήταν το μέρος όπου οι αδίστακτοι κακοποιοί έβρισκαν καταφύγιο μετά τις επιδρομές στις εγκαταστάσεις μεγάλων εταιρειών στην Αττική, την Βοιωτία, την Εύβοια και τη Φθιώτιδα.

Οι αστυνομικοί έβαλαν τέλος στη δράση τους την περασμένη, όταν τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο σύλληψής τους.

Συνελήφθησαν οκτώ άτομα τα οποία μόλις είχαν παραγγείλει φαγητό και ετοιμάζονταν να σβήσουν κεράκια τούρτας καθώς ένα μέλος της σπείρας είχε γενέθλια. Το… happy birthday όμως δεν ακούστηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, το στρατηγείο της συμμορίας ήταν ένα κοντέινερ μέσα στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων. Τους πρόσφερε κάλυψη και όποιος πλησίαζε γινόταν αμέσως αντιληπτός. Οι αστυνομικοί του τμήματος Διαρρηκτών και της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής είχαν γίνει η σκιά των ληστών των χρηματοκιβωτίων τις τελευταίες εβδομάδες συγκεντρώνοντας καθημερινά στοιχεία. Οι παρακολουθήσεις γίνονταν με μεθοδικό  τρόπο και οι κακοποιοί δεν τους αντιλήφθηκαν.

Σε καφετέρια στον Ασπρόπυργο συνελήφθη ο Αλβανός, βασικό στέλεχος της σπείρας. Πέντε ακόμη ομογενείς από χώρες της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top