Τι συμβαίνει και ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ο Άκης – Όλη η αλήθεια στο star.gr

Tι δήλωσε ο δικηγόρος του Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος

Τι συμβαίνει και ΔΕΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ο Άκης

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου από τον Κορυδαλλό. Χθες, όπως έχετε διαβάσει στο star.gr έλειπε το διαβατήριο του, σήμερα τι συνέβη και δεν άνοιξαν τελικά οι πόρτες των φυλακών με αποτέλεσμα η Βίκυ Σταμάτη να γίνει έξαλλη και να κάνει απεργία πείνας…για δύο ώρες;

Όπως αποκαλύπτει στο star.gr ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννης Παγορόπουλος «η εισαγγελία εφετών της Αθήνας, έκρινε με συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο απέστειλε στη διεύθυνση της φυλακής, ότι ο κύριος Τσοχατζόπουλος δεν μπορεί να αποφυλακιστεί παρά το γεγονός ότι έχει εκτίσει την πλημμεληματική του ποινή εις διπλούν, με την έννοια ότι καλύπτεται από τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Εντούτοις στη συγκεκριμένη περίπτωση, κλείνει η ποινή, δηλαδή τίθεται θέμα αποφυλακίσεως και έκρινε η εισαγγελία ότι όταν τίθεται θέμα αποφυλακίσεως, δεν μπορούν να ισχύσουν τέτοιου είδους ευεργετικές διατάξεις. Για να αποδείξει δε τη θεωρία και το σκεπτικό επικαλέστηκε διατάξεις εισαγγελικές του 2004, οι οποίες βεβαίως βρίσκονται εκτός σημερινού πλαισίου καθότι ο νόμος Παρασκευόπουλου είναι πολύ μεταγενέστερος. Επομένως κατά τη δική μου την άποψη δεν μπορούν να ισχύουν αυτού του είδους οι διατάξεις. Πέραν αυτών, η διαδικασία η οποία πλέον προβλέπεται είναι μόνον αυτή της εξαγοράς, πράγμα το οποίο θα μπορούσε ενδεχομένως να μην ισχύει γιατί η λειτουργεία του νόμου αυτού -όπως τουλάχιστον φαίνεται –ο οποίος να θυμίσω έχει βγάλει από τη φυλακή εγκληματίες και δολοφόνους αλλά δεν μπορεί να βγάλει τον Τσοχατζόπουλο.

Αντιλαμβάνεστε ότι όπως τουλάχιστον το νομικό πλαίσιο ισχύει, μόνο μπέρδεμα κάνει και στους ποινικούς κρατούμενους και σε εμάς τους δικηγόρους, στις εισαγγελίες αλλά και στις φυλακές.

Επομένως όλη αυτή η ιστορία κάποια στιγμή θα πρέπει να αποκατασταθεί προκειμένου να ξεκαθαριστεί εάν και εφόσον και σε ποιο εύρος ισχύει αυτός ο νόμος».

Στο ερώτημα του star.gr πως σκοπεύει να κινηθεί από εδώ και πέρα η υπερασπιστική γραμμή του Άκη ο κύριος Παγορόπουλος απάντησε «αν και δεν μου αρέσει να ανακοινώνω τις επόμενες μου κινήσεις ωστόσο επειδή έφτασε ο κόμπος στο χτένι, θα αναγκαστούμε να καταβάλουμε το υπόλοιπο ποσό που μένει για την ποινή του πόθεν έσχες, προκειμένου να προχωρήσουμε και στο τυπικό μέρος, μιας και είναι πλημμέλημα της αποφυλακίσεως. Και είμαστε αυτή τη στιγμή, τόσες μέρες μετά την απόφαση για την αποφυλάκιση του Άκη για λόγους υγείας και τυρβάζουμε περί πολλών πρακτικών και μη θεμάτων και ο άνθρωπος στο τέλος έχεις χάσει την ουσία και καταστρέφεται η υγεία του καθημερινώς.

Λυπάμαι για αυτό το πράγμα και λυπάμαι για την ίδια τη δικαιοσύνη γιατί κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε για την δικαιοσύνη, κάποια στιγμή πρέπει να μπούμε στη Βουλή και να μιλήσουμε για το Σύνταγμα. Αυτά πρέπει κάποια στιγμή να γίνουν» είπε τέλος ο κύριος Γιάννης Παγορόπουλος σε έντονο ύφος.

Της Ισμήνης Λέντζου

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top