«ΟΧΙ» του Συμβουλίου Εφετών-Απορρίφθηκε το αίτημα για έκδοση των 3 Τούρκων αξιωματικών

«Προσχηματικό» χαρακτήρισε το νέο αίτημα της Άγκυρας η εισαγγελέας

ΟΧΙ του Συμβουλίου Εφετών στην Άγκυρα

Στο Συμβούλιο Εφετών εκδικάστηκε σήμερα όπως σας έχει ήδη ενημερώσει το star.gr, το νέο αίτημα της Άγκυρας με το οποίο ζητούσε να εκδοθούν τρεις από τους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Το Συμβούλιο Εφετών μετά την συνεδρίαση του είπε «ΟΧΙ» στην Τουρκία, με την εισαγγελική λειτουργό Ράνια Σταθέα, να τονίζει νωρίτερα πως:

«Οι Αρχές της γείτονος χώρας προσπαθούν ανεπίτρεπτα να παρέμβουν στη δικαιοδοτική κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο είχε αρνηθεί την έκδοση των στρατιωτικών, επικαλούμενη ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων με βάση το ευρωπαϊκό Δίκαιο».

Όπως μάλιστα τόνισε η εισαγγελική λειτουργός «οι Αρχές της γείτονος χώρας προσπαθούν ανεπίτρεπτα να παρέμβουν στη δικαιοδοτική κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης», η οποία με οριστικό και αμετάκλητο τρόπο είχε αρνηθεί την έκδοση των στρατιωτικών, επικαλούμενη ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων με βάση το ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Μάλιστα χαρακτήρισε «προσχηματικό» το νέο αίτημα της Τουρκίας και αναφέρθηκε εκτενώς στα γεγονότα που οδήγησαν τρία διαφορετικά αρεοπαγιτικά συμβούλια να προχωρήσουν στην έκδοση αρνητικής γνωμοδότησης για το θέμα της έκδοσης των Τούρκων.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top