«Είμαι συντετριμμένη, ο Θωμάς Αδάμος ήταν υπέροχος άνθρωπος»-Καθηγήτρια του συνταγματάρχη που σκοτώθηκε με το ελικόπτερο μιλά στο star.gr

"Είχε ήθος, ευγένεια, συνέπεια, και αξιοπρέπεια. Είχε πολλές γνώσεις. Ας είναι ευλογημένο το χώμα της ελληνικής γης που τον σκεπάζει"

Θωμάς Αδάμος συνταγματάρχης καθηγήτρια

Η τραγωδία με το ελικόπτερο που κατέπεσε το πρωί της Τετάρτης στον Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματικοί και τραυματίστηκε μια αρχιλοχίας συγκλόνισε το Πανελλήνιο. 

Στο άκουσμα της είδησης, ότι βγήκαν νεκροί μέσα από τα συντρίμμια του «Χιούι» ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, ο συνταγματάρχης Θωμάς Αδάμος, ο ταγματάρχης Δημοσθένης Γούλας που ήταν ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου και ο υπολοχαγός Κωνσταντίνος Χατζής, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου «πάγωσαν» οι Έλληνες, ενώ βυθίστηκαν στο πένθος οι οικογένειες των θυμάτων και οι Ένοπλες Δυνάμεις που έχασαν με τόσο τραγικό τρόπο τα «παιδιά» τους.  

Το άσχημο νέο έφερε δάκρυα στα μάτια των συγγενών των τεσσάρων άτυχων αξιωματικών, και μεγάλη θλίψη στους ανθρώπους που τους γνώριζαν. Μια από αυτούς, η κυρία Νάνσυ Μάμμου, καθηγήτρια Αγγλικών στο επάγγελμα, μίλησε συγκινημένη στο star.gr για τον μαθητή της, Θωμά Αδάμο.

Θ.Αδάμου

«Είμαι συντετριμμένη. Ο Θωμάς ήταν μαθητής μου στην αρχή της καριέρας του ως υπολοχαγός στα μέσα της δεκαετίας του ’90 στο φροντιστήριο Αγγλικών που διατηρώ από το 1980 μέχρι και σήμερα στην Αλεξανδρούπολη», είπε αρχικά στο star.gr η κυρία Μάμμου, φέρνοντας στο μυαλό της αναμνήσεις με τον άτυχο αξιωματικό.  Μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον συνταγματάρχη και πατέρα τριών παιδιών που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.

«Ο Θωμάς ξεχώριζε… Ήταν στο Τμήμα Ενηλίκων. Είχε ήθος, ευγένεια, συνέπεια, και αξιοπρέπεια. Αυτό που τότε μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το πόσο πολύ διαβασμένος ήταν γενικά.  Είχε αστείρευτες γνώσεις. Ευγενέστατος και με αμέτρητη καλοσύνη. Ξεχώριζε και ήταν ένας από τους μαθητές που έμεινε ανεξίτηλα στη μνήμη μου», πρόσθεσε η ίδια .

Όπως είπε ο Θωμάς Αδάμος, στα πλαίσια των μεταθέσεων που παίρνουν όσοι υπηρετούν τις Ένοπλες  Δυνάμεις, είχε υπηρετήσει και στην Ορεστιάδα.

N.Mάμμου

«Ξεχώρισα την ευαισθησία του. Είχε μεγάλη ευαισθησία και αυτό φαινόταν από τον τρόπο που προσέγγιζε τα ευαίσθητα θέματα μέσα στο πλαίσιο των θεματικών πεδίων των μαθημάτων.  Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος-στην κυριολεξία. Ήταν μαθητής μου για ένα χρόνο. Και φυσικά πήρε το LOWER TOY CAMBRIDGE με Άριστα», συνέχισε η ίδια.

«Ας είναι ευλογημένο το χώμα της ελληνικής γης που τον σκεπάζει και ας προσέχει από κει επάνω, από την γειτονιά των Αγγέλων  τα παλικάρια μας που υπηρετούν την πατρίδα. Συμμερίζομαι τον πόνο των παιδιών του, της γυναίκας του, των γονιών και των φίλων του. Ήταν άνθρωπος με κεφαλαία», είπε κλείνοντας συγκινημένη η κυρία Νάνσυ Μάμμου .

 

Της Άννας Σταματιάδου (astamatiadou@star.gr) 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top