Πτώση ελικοπτέρου: ΕΚΛΑΙΓΕ με λυγμούς η Αρχιλοχίας – «Πείτε στην οικογένεια μου ότι ζω»

"Θαύμα, έγινε θαύμα! Το παιδί μου είναι καλά, κουνάει χέρια και πόδια" είπε συγκινημένη η μητέρα της στο Star

Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα είναι η μοναδική που επέζησε από την πτώση του ελικοπτέρου  το πρωί της Τετάρτης στον Σαραντάπορο Ελασσόνας. Η νεαρή γυναίκα σώθηκε από θαύμα και νοσηλεύεται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο στην Θεσσαλονίκη,  με κατάγματα στη λεκάνη και εκδορές. Στο πλευρό της έσπευσαν οι γονείς και ο σύζυγος της. Η μαρτυρία της θα είναι αποκαλυπτική για τα αίτια της πτώσης. Η ηρωίδα αξιωματικός όμως είναι ακόμη σε κατάσταση ΣΟΚ...

Έζησε την τραγωδία της συντριβής του ελικόπτερου τον απόλυτο εφιάλτη Η Ιπτάμενη Μηχανικός  Βασιλική Πλεξίδα, η Βίκυ, όπως την φωνάζουν οι δικοί της άνθρωποι, βγήκε ζωντανή από τα συντρίμμια του «Χιούι». Δίπλα της όμως οι τέσσερις συνάδελφοι της είχαν χάσει τη ζωή τους. Οι στιγμές τραγικές .Θρηνεί για τους συναδέλφους της, νιώθει όμως τυχερή που ζει .

«Θαύμα, έγινε θαύμα, τίποτα άλλο. Σημασία έχει ότι είναι καλά, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Συλλυπητήρια δεν έχω λόγια να πω για τα άλλα παλικάρια… Δεν μπορώ να μπω στη θέση των γονιών τους. Το παιδί μου είναι εκτός κινδύνου, νοσηλεύεται με μικρές εκδορές στα χέρια και ένα κάταγμα στη λεκάνη. Κουνάει χέρια, πόδια, έχει επαφή, είναι καλά», είπε στο Star η μητέρα της.

Οι πρώτοι άνθρωποι που βρήκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, είδαν την Βίκυ Πλεξίδα δίπλα στους νεκρούς συναδέλφους της να κλαίει με λυγμούς. Δεν μπορούσε να πιστέψει την τραγωδία. Σε κατάσταση σοκ η αρχιλοχίας ζήτησε από τους υπαλλήλους της ΔΕΗ που έφτασαν πρώτοι στο σημείο, όπως μεταδώσαμε και νωρίτερα στο star.gr, να ενημερώσουν τους δικούς της ανθρώπους ότι ζει .

Ο σύζυγος της που υπηρετεί επίσης στο Στρατό ενημερώνεται τηλεφωνικά ότι η Βίκυ του είναι τραυματίας, αλλά ζωντανή. «Ξέρω μόνο ότι είναι ζωντανή». Αυτό είπε ο ίδιος στο Star ενώ οδηγούσε προς τη Θεσσαλονίκη για βρεθεί στο πλευρό της συζύγου του.

Η Βίκυ Πλεξίδα είναι μόλις 28 ετών και από τις ελάχιστες γυναίκες που είναι ιπτάμενες μηχανικοί στην Αεροπορία Στρατού .Υπηρετεί  στο Βόλο τα τελευταία χρόνια. Όταν ανακοίνωσε στους γονείς της ότι θέλει να γίνει ιπτάμενη μηχανικός είχαν τις αντιρρήσεις τους

Οι γιατροί εκτιμούν ότι τα τραύματα της αρχιλοχία θα επουλωθούν σύντομα. Ο εφιάλτης όμως που έζησε χάνοντας τέσσερις συναδέλφους της θα τη στοιχειώνει για πάντα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top