ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ-Αυγά και αρνάκια Σκοπιανά τα βαφτίζουν... ελληνικά!

Ζητούνται κότες... ελληνίδες, αλανιάρες και παραγωγικές- Μπορείτε να βοηθήσετε;

Λίγες ημέρες πριν το Πάσχα και η αγορά έχει πλημμυρίσει με...  αυγά και αρνάκια εισαγωγής,  τα οποία έχουν εισαχθεί παράνομα στην Ελλάδα κι έχουν βαφτιστεί ελληνικά

Πιο συγκεκριμένα, τα μισά αβγά που διακινούνται στην αγορά ως ελληνικά, είναι από τη Βουλγαρία, τη Ρουμάνια, την Αλβανία και τα Σκόπια.

Κάθε χρόνο εκατομμύρια αυγά εισάγονται παράνομα στην Ελλάδα, μεταφέρονται σε αποθήκες και σφραγίζονται ως ελληνικά με τη σφραγίδα που μπορείτε να δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ. Το κάθε αυγό έχει πάνω ένα μητρώο, το οποίο δείχνει το πτηνοτροφείο, τον τρόπο εκτροφής και από πού προέρχεται. Αν το αυγό όμως πέρασε τα σύνορα ασφράγιστο και ο έμπορος το βάφτισε ελληνικό με το σφραγιστικό του μηχάνημα, κανείς δεν μπορεί να το γνωρίζει, καθώς οι έλεγχοι είναι ελλιπείς και οι καταναλωτές ουσιαστικά απροστάτευτοι.

Στην αρχή της κρίσης οι κότες αβγοπαραγωγής στη χώρα ήταν 6,5 εκατομμύρια, σήμερα έχουν.... μειωθεί στα 3 εκατομμύρια, παραδόξως όμως η κατανάλωση αβγών έχει μειωθεί ελάχιστα. 

Παράνομες ελληνοποιήσεις αρνιών από τα Βαλκάνια καταγγέλλουν και οι κτηνοτρόφοι.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του Star 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top