Βραδιά αφιερωμένη στην Επιστήμη και την Τεχνολογία

Ξεχωριστές προσωπικότητες και συγκινητικές στιγμές στα διεθνή βραβεία «Prix Galien»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκαν για τρίτη φορά στη χώρα μας, τα διεθνή βραβεία «Prix Galien», τα οποία θεωρούνται ο σημαντικότερος θεσμός βράβευσης της παγκόσμιας έρευνας και καινοτομίας στον χώρο της υγείας.

«Στόχος μας είναι η επιστήμη χωρίς σύνορα, η υγεία χωρίς σύνορα» δήλωσε η Πρόεδρος «Prix Galien» Greece,κυρία Τζένη Περγιαλιώτου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές, πρέσβεις ξένων χωρών στην Ελλάδα, η Πρέσβυς καλής Θελήσεως της UNESCO, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, προσωπικότητες από το χώρο των επιστημών και της έρευνας, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος,  απένειμε το βραβείο ανθρωπισμού στην Αλίκη Περρωτή για την συνεισφορά της, στο χώρο της Υγείας της κοινωνικής ιατρικής και της εκπαίδευσης.

«Ο πρωταγωνιστής στο μυαλό μου ήταν και θα είναι πάντα ο άρρωστος», δήλωσε από την πλευρά της, η κυρία Αλίκη Περρωτή.

Συγκινητική ήταν η στιγμή που η Κατερίνα Αθανασιάδου, αποθεραπευμένο παιδί της Ελπίδας, μίλησε για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο ο οποίος διαγνώστηκε στα 11 της χρόνια. Με την οικογένεια της αναγκάστηκε να έρθει από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα.

«Ο Σύλλογος "Ελπίδα" μας αγκάλιασε, σαν να μας περίμενε, γίναμε όλοι μια οικογένεια», δήλωσε η Κατερίνα Αθανασιάδου.

Η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη απένειμε τον έπαινο των «Prix Galien» στην Κατερίνα Αθανασιάδου, η οποία μετά το τέλος της απονομής έτρεξε στην αγκαλιά της προέδρου του συλλόγου «Ελπίδα», κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη  και της χάρισε την ανθοδέσμη της.

Τιμητικές διακρίσεις δόθηκαν στις κατηγορίες ερευνητών, φαρμάκων, διαγνωστικών μηχανημάτων, συλλόγων ασθενών που επελέγησαν από επιτροπές  καταξιωμένων  επιστημόνων .

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top