Σκληρή ανακοίνωση εισαγγελέων για την παραίτηση Ράικου

Τι αναφέρουν

Θεσμική προστασία ζητεί η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή  την παραίτηση της εισαγγελέος Ελένης Ράικου. Όπως λένε  πρέπει να σταματήσει το φαινόμενο στοχοποίησης των δικαστών και το καθημερινό φαινόμενο της απόπειρας αναχαίτισης του έργου τους στη διελεύκανση σκανδάλων. Διευκρινίζουν ότι δεν γνωρίζουν  τη «βασιμότητα» των καταγγελιών της κ. Ράικου ωστόσο διαπιστώνουν  θεσμικό έλλειμμα.

Αναφέρουν:

"Η αντίφαση μεταξύ της συνταγματικής κατοχύρωσης της ανεξαρτησίας του δικαστικού λειτουργού και της δυνατότητας άσκησης αθέμιτων πιέσεων προς αυτόν μέσω της στρατευμένης σε οικονομικο-πολιτικά συμφέροντα δημοσιογραφίας, αποτυπώνει πλήρως την σημερινή πραγματικότητα.

Η Ένωσή μας έχει ζητήσει πολλές φορές μια επαρκή και αποτελεσματική θεσμική προστασία για τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που επιτελούν το καθήκον τους".

Σύμφωνα με πληροφορίες εντός των ημερών θα διαταχθεί διπλή έρευνα, τόσο για τις καταγγελίες της κας Ράικου όσο και τις καταγγελίες της ανακρίτριας Ζαμανίκα, σύμφωνα με τις οποίες δεν παρέλαβε εγκαίρως από την εισαγγελία διαφθοράς κομμάτια της δικογραφίας σε βάρος των κκ Παπαντωνίου και Λιακουνάκου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top