Τα… συγχωροχάρτια χωρίς αντίκρισμα που μοίραζε ο Σώρρας για χρέη εκατομμυρίων

Ο Καρδιτσιώτης που ψάχνεται και τα 1.500 ευρώ

Τα… συγχωροχάρτια χωρίς αντίκρισμα που μοίραζε ο Σώρρας

Συνολικά 5.600 εξώδικα οπαδών του Αρτέμη Σώρρα έχουν αποσταλεί μέχρι σήμερα στις ΔΟΥ όλης της χώρας που αντιστοιχούν σε συνολικά χρέη 175.000.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, στους αποστολείς περιλαμβάνονται κάποιοι οφειλέτες με χρέη εκατομμυρίων ευρώ έκαστος, αλλά και ορισμένοι που χρωστούν μικρά ποσά.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό κατοίκου νησιού του ανατολικού Αιγαίου που φέρεται να οφείλει μόλις 252 ευρώ.

Μεταξύ εκείνων που έστειλαν σε ΔΟΥ εξώδικο της οργάνωσης «Ελλήνων Συνέλευσις» βρίσεκται χονδρέμπορος κατεψυγμένων τροφίμων, εισαγωγέας ειδών υγιεινής, διανομέας πετρελαίου, ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας, ιδιοκτήτης εταιρείας οπτικών ειδών, έμπορος οικοδομικών υλικών, και ιδιοκτήτης σχολής χορού.

Εξώδικο έστειλε ακόμα και πρώην βουλευτής μικρού κόμματος που συμμετείχε στις εκλογές του 2012, αλλά δεν εξελέγη γιατί δεν συγκέντρωσε τότε πάνω από 150 ψήφους. Μάλιστα μέχρι και σήμερα στηρίζει την επιλογή του και δηλώνει… «αυτόχθων κυρίαρχος», προσθέτοντας ότι «οι έφοροι παραβιάζουν τα καθήκοντά τους».

Πάντως εδώ και ένα μήνα μετά τα εκτενή δημοσιεύματα για τη δράση του Σώρρα και την πρόσφατη καταδίκη του σε οκταετή κάθειρξη για υπεξαίρεση, η κατάθεση νέων εξωδίκων στις ΔΟΥ έχει παγώσει. Κάποιοι υποστηρικτές της οργάνωσης ανακαλούν πλέον τα εξώδικά τους, αλλά όπως εξηγούν εφοριακοί, ακόμα και αυτή η κίνηση δεν έχει αντίκρισμα. Άλλωστε όλο αυτό το διάστημα οι εφορίες πατά τα εξώδικα βεβαίωναν πρόστιμα και προχωρούσαν κανονικά σε δέσμευση λογαριασμών.

Ειδικά στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου είχε σταλεί μεγάλος αριθμός εξωδίκων, το κλίμα τελευταία αλλάζει. Κάποιοι πολίτες διαπιστώνουν την πλάνη τους και ανακαλούν τα εξώδικά τους.

«Δεν είχαν καμία αξία τα συγχωροχάρτια του Σώρρα. Ενημερώναμε τον κόσμο να μείνει μακριά από αυτές τις μεθοδεύσεις. Ορισμένοι όμως πείστηκαν ότι μπορούν να διαγράψουν τα χρέη τους. Μας είχαν κάνει και παρατήρηση, μας αποκάλεσαν αντιπατριώτες. Πίστεψαν ότι ο Σώρρας θα έσωζε τη χώρα», δήλωσε στην Καθημερινή ο Κώστας Δρακάκης, αντιπρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ηρακλείου.

Στην Καρδίτσα πάλι ο αγρότης Γιώργος Παπαγεωργίου για περίπου ένα χρόνο ορκιζόταν στον Αρτέμη Σώρρα, καθώς πίστεψε ότι ήταν εκείνος που θα έλυνε το πρόβλημα της χώρας και το δικό του. Σήμερα πάλι λέει ότι ο νόμος Κατσέλη είναι αυτός που θα τον σώσει.

Τα χρόνια της απελπισίας πάντως ο ίδιος είχε ανοίξει παράρτημα της «Ελλήνων Συνέλευσις» στη Καρδίτσα, αν και οι συντοπίτες έβλεπαν με καχυποψία το εγχείρημα, ενώ το παράρτημα έκλεισε όταν ζήτησε από τους Καρδιτσιώτες να στηρίξουν με 1.500 ευρώ τα έξοδα του γραφείου. Η απάντηση που πήρε ήταν ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα δικά τους έξοδα, όχι του γραφείου και η προσπάθεια ναυάγησε.

Αρκετοί ήταν τέλος στην Καρδίτσα που υποψιάστηκαν ότι όσα λέει ο Σώρρας δεν είναι αλήθεια και τονίζουν ότι η απόφαση του δικαστηρίου που έλεγε ότι υπάρχουν τα 600 δις έκανε πολύ κακό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που πείστηκαν. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top