ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ πάλι το hot spot στη Χίο! Ολονύκτια επεισόδια ανάμεσα σε μετανάστες

Καθημερινό φαινόμενο οι συγκρούσεις

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πάλι κατά τη διάρκεια της νύχτας στον καταυλισμό της Σούδας στη Χίο ανάμεσα σε μετανάστες, με τις συγκρούσεις να είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Όπως αναφέρει το  politischios λίγες ώρες μετά την επίσκεψη κατοίκων της περιοχής του Κάστρου στην Εισαγγελία, ξέσπασε μια άγρια βεντέτα ανάμεσα σε Αβγανούς και Αλγερινούς μετανάστες, με τους πρώτους να επιτίθενται στους δεύτερους με πέτρες και ξύλα.

Σύμφωνα με Αλγερινούς μετανάστες, όλα ξεκίνησαν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, όταν μια ομάδα περίπου 20 Αφγανών, προερχόμενοι από το ΒΙ.ΑΛ, αλλά και τη Σούδα, εισέβαλαν στον καταυλισμό και άρχισαν να πετούν πέτρες εναντίον τους.

Επί 20 λεπτά η Σούδα θύμιζε πεδίο μάχης, ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν μόνο μετά την επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ στον καταυλισμό που κατάφερε να διώξει τους εισβολείς.

Δυστυχώς κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν μια γυναίκα και ένα παιδί και μεταφέρθηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο της Χίου.

Παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας, δυστυχώς δεν υπήρξε κάποια σύλληψη, αφού οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο λίγο πριν τη 01:00 αστυνομικοί προσήγαγαν τρία άτομα.

Υπό το φόβο τέλος γενίκευσης των επεισοδίων η Ύπατη Αρμοστεία ανακοίνωσε ότι από το πρωί της Πέμπτης έως και το απόγευμα της ίδιας μέρας δε θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια μεταφοράς μεταναστών από BI.AΛ. προς Σούδα και Βροντάδο, καθώς υπάρχει η υποψία ότι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση Αφγανών από το Χαλκειός στο κέντρο της πόλης με σκοπό να συνεχίσουν τη βεντέτα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top