Τι ΕΣΩΣΕ τον γιατρό του ΕΛΠΙΣ που έπεσε στο κενό- Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ της ξαδέρφης του για τη μοιραία σκάλα

Η γερή του κράση τον βοήθησε να ανακάμψει

Όλες οι εξελίξεις για την κατάσταση του 26χρονου γιατρού

Πριν λίγες ημέρες, ένας 26χρονος γιατρός του νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ έπεσε στο κενό, όταν υποχώρησε η κουπαστή της σκάλας στην οποία στηρίχτηκε. Ο νεαρός γιατρός νοσηλεύεται στο «Γ. Γεννηματάς» στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι ακριβώς συνέβη τη στιγμή του ατυχήματος.

Το star.gr επικοινώνησε με συγγενικό πρόσωπο του 26χρονου, που γνωρίζει από πρώτο χέρι πληροφορίες για την κατάσταση του και για την εξέλιξη της υπόθεσης. «Όλα βαίνουν αισιόδοξα, ευτυχώς!» λέει. «Τυγχάνει της καλύτερης δυνατής ιατρικής παρακολούθησης».

Η οικογένειά του δεν γνωρίζει ακόμα πότε θα βγει από την εντατική, όταν, όμως, αυτό συμβεί, ο 26χρονος γιατρός θα μπει στη νευροχειρουργική, ώστε να γίνουν εξετάσεις και σε όλα του τα νεύρα. «Έχουμε επικοινωνήσει και με το Γεννηματάς και με το ΕΛΠΙΣ και με την ΕΙΝΑΠ, για να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για την υγεία του» λέει το συγγενικό του πρόσωπο.

Η υγεία του 26χρονου βελτιώνεται με ταχύ ρυθμό. Ο νεαρός γιατρός κουνάει, πλέον, κανονικά τα χέρια και τα πόδια του, μιλάει κι έχει τις αισθήσεις του. Έχει κάποια ράμματα στο πρόσωπό του, δεν έχει, όμως, σπασμένα δόντια ούτε κατάγματα στο σώμα. Υποβλήθηκε σε 3 αξονικές και 2 μαγνητικές τομογραφίες, που, ευτυχώς, βγήκαν καθαρές.

Η γραμμή των γονέων του ήταν, από την αρχή, ότι δεν τους ενδιαφέρει η αποζημίωση αλλά μόνο η πλήρης αποκατάσταση της υγείας του παιδιού τους.

Το νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, φυσικά, φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης. «Έπρεπε αυτές τις σκάλες να τις θέσουν εκτός λειτουργίας ή, έστω, να τοποθετήσουν κάποιο σημείωμα για να προσέχει ο κόσμος» τονίζει το πρόσωπο του οικείου περιβάλλοντος του γιατρού. «Οι ευθύνες είναι ευθύνες κι οπωσδήποτε πρέπει να προφυλαχθούν κι άλλοι άνθρωποι, όχι μόνο ο δικός μας!». Πράγματι, από το σημείο περνούν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτές, ευάλωτοι ασθενείς κι επισκέπτες, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ερωτήματα εγείρονται για τους ελέγχους ασφαλείας στα νοσοκομεία και για το αν και κατά πόσο οι εργαζόμενοι στο ΕΛΠΙΣ γνώριζαν την κατάσταση και τον κίνδυνο.

Η ΕΙΝΑΠ, από τη μεριά της, είπε στην οικογένεια του 26χρονου ότι θα πραγματοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερη έρευνα για το περιστατικό και για την αποκατάσταση ζημιών. Θυμίζουμε ότι, στην ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά το περιστατικό, επιρρίπτει «σοβαρές ευθύνες σε όσους παραβλέπουν την ασφάλεια των χώρων του συγκεκριμένου αλλά και πολλών άλλων νοσοκομείων, περικόπτοντας συνεχώς και “εξοικονομώντας” αντίστοιχα κονδύλια, αποδεχόμενοι τον αποδεκατισμό των διαφόρων υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης των χώρων από μόνιμο προσωπικό, πιστοί στις μνημονιακές επιλογές».

Ο νεαρός γιατρός, όπως τον περιγράφει το συγγενικό του πρόσωπο, είναι ένας πολύ γυμνασμένος άνθρωπος, που ακολουθούσε σωστή διατροφή. Οι αντοχές του και η γερή κράση του ήταν που τον βοήθησαν να ανακάμψει και να παλέψει, έχοντας καλύτερη ανταπόκριση στις θεραπείες. «Έχει ακριβώς τον χαρακτήρα εκείνου που ασκεί λειτούργημα» λέει το πρόσωπο του περιβάλλοντός του. «Είναι επικοινωνιακός και πολύ καλό παιδί. Κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το επάγγελμά του».  

 

Μαρία Ανδρικάκη

m.andrikaki@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top