Μόνο στο Star: ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ ο αδερφός της Θώμης- "Ήταν ΨΥΧΑΡΑ! O ΦΟΝΙΑΣ να σταθεί σαν άντρας και να ομολογήσει"

Η κάμερα του Star μπήκε στο σπίτι της παιδοψυχιάτρου-Πρώτη ανάρτηση: 17-03-2017 17:45

Σοκαρίστηκε το πανελλήνιο από το άγριο έγκλημα στη Λαμία, όταν η παιδοψυχίατρος, Θώμη Κουμπούρα, βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της.  

Την άτυχη γυναίκα βρήκε πεσμένη στο δωμάτιο της, μέσα σε μια λίμνη αίματος, ο αδερφός της, Κώστας.

Ο άλλος αδερφός της παιδοψυχιάτρου, Σάββας, άνοιξε στην κάμερα του Star και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» το σπίτι της αδερφής του και μίλησε για το αποτρόπαιο έγκλημα, 3 μήνες μετά.

«Προσπαθούμε να βάλουμε τα πράγματα σε σειρά. Η Θώμη δεν είναι εδώ, ο δολοφόνος είναι στη φυλακή και, προφανώς, δεν θέλει να συνεργαστεί με τις αρχές και να πει την αλήθεια κι, έτσι, μένουν αναπάντητα ερωτήματα» λέει ο Σάββας. «Μπορεί η Θώμη να μη φαντάστηκε ότι ο δολοφόνος θα έφτανε σε αυτή την ακραία στάση. Μπορεί να μην ήταν μόνος. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα».

Το βασικό ερώτημα που ταλανίζει την οικογένεια είναι αν η δολοφονία της παιδοψυχιάτρου ήταν ένα τυχαίο περιστατικό ή αν ο δράστης το είχε προσχεδιάσει. «Ήταν η κακιά στιγμή ή μια πράξη προσχεδιασμένη;» αναρωτιέται ο Σάββας.

Ο δολοφόνος, αρχικά, αρνήθηκε να πει το οτιδήποτε κι έπειτα είπε ένα μέρος της αλήθειας. «Οι απολογίες του δεν πείθουν την οικογένειά μας» εξηγεί ο αδερφός της Θώμης. «Μας είπαν ότι ο δράστης έλεγε ότι ‘είδε τον δράκο’. Όταν πήγαν να ξαπλώσουν, προσπάθησε να πλησιάσει τη Θώμη κι εκείνη τον απώθησε. Εκείνη την ώρα, είπε ότι κάτι του συνέβη και ότι είδε τον δράκο, τον οποίο έπρεπε να σκοτώσει, όπως του είχε πει η ‘Αθηνά’ του, δηλαδή η Θώμη. Κι αυτό έκανε».

«Για εμάς το έκανε με πλήρη συνείδηση. Ζητάμε, λοιπόν, την παραδειγματική του τιμωρία» εξηγεί ο Σάββας. «Ως άνδρας, να σταθεί και να πει ‘ναι, το έπραξα’».

Η Θώμη ήταν αεικίνητος άνθρωπος, ήταν παιδί. Δεν σταματούσε ποτέ. «Θεωρούσε, σύμφωνα με τη δικιά της κοσμοθεωρία, ότι για να είναι η ίδια ευτυχισμένη, θα πρέπει να είναι ευτυχισμένο και το σύνολο στο οποίο ανήκει». Ήταν «ψυχάρα», όπως εξομολογείται ο Σάββας. «Δεν πιστεύω ότι μας τα έλεγε όλα, ούτε θα ήθελα. Ήταν ένας ξεχωριστός κόσμος. Ήμαστε πάρα πολύ κοντά, πολύ δεμένοι, αλλά ο καθένας διατηρούσε την προσωπικότητά του».  

Ο Σάββας καλεί στη μνήμη του την αδερφή του και τη ρωτάει νοητά γιατί δεν του είπε τίποτα για τον δολοφόνο της κι αν την απειλούσε. «Δεν ξέρουμε πόσο καιρό τον γνώριζε. Υπήρχε, όμως, ερωτική διάθεση κι έπεσε με τα μούτρα. Δεν ήταν άνθρωπος που φοβόταν, ούτε κλαψούριζε σαν μικρό παιδάκι. Άνοιξε το σπίτι της και φιλοξένησε έναν άνθρωπο. Ήρθες, λοιπόν, (δολοφόνε) και προσέβαλες μια ολόκληρη οικογένεια. Κατακρεούργησες έναν άνθρωπο ωφέλιμο σε πολλούς άλλους ανθρώπους».

Ο δολοφόνος δεν επικαλέστηκε τον έρωτά του ως οδηγό για το αποτρόπαιο έγκλημά του. «Είχε πει στη Θώμη ότι θέλει να γνωριστούν καλύτερα και να τεκνοποιήσουν. Εκείνη, όμως, δεν ήθελε. Κάποιος που έχει αίσθημα κατωτερότητας αισθάνεται αμήχανα μπροστά σε κάποιον που έχει κάποιο αξίωμα. Όποιος, όμως, γνώριζε τη Θώμη, δεν θα υποστηρίξει ότι στην περίπτωση αυτή υπήρξε σύγκρουση φιλοδοξιών».

Η Θώμη αγαπούσε πολύ τη θάλασσα κι ήθελε τη ζωή της φωτεινή. Αγαπούσε την τάξη. Ήταν άνθρωπος ανήσυχος, ήθελε να αγωνίζεται για τη ζωή.

«Νομίζω ότι δεν έχει φύγει. Πρέπει να συνεχίσουμε και να μάθουμε την αλήθεια» λέει ο αδερφός της συγκινημένος. «Η Θώμη άνοιξε έναν δρόμο σε μια κλειστή κοινωνία, όταν ήρθε στη Λαμία δεν υπήρχε η ειδικότητα της παιδοψυχολόγου».

«Ένας φίλος από τη Λάρισα, ο Ηλίας, που είναι ζωγράφος, χάραξε σε ένα ξύλο ‘έφυγε γιατί έζησε’. Είναι προτιμότερο να ζήσεις όμορφα και λιγότερο, παρά θλιβερά και πολύ» συγκλονίζει ο Σάββας.

Η ομολογία του δολοφόνου

Οι αρχές απέσπασαν την ομολογία του Χρήστου Μπαλαντίνα για τη δολοφονία της άτυχης παιδοψυχιάτρου, που, μετά τη σύλληψή του, δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμος με τις αρχές. 

Ο Μπαλαντίνας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι πολιτικός μηχανικός που αποφάσισε να γίνει αγρότης στις Σοφάδες Καρδίτσας, ενώ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει ποτέ τις Αρχές. Στην τοπική κοινωνία της Καρδίτσας έγινε γνωστός ύστερα από την ενασχόλησή του με το φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις» του Αρτέμη Σώρρα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top