Προσλαμβάνουν κομμώτριες, οικοδόμους και οδηγούς φορτηγών για τραυματιοφορείς και νοσηλευτές!

Για γέλια και για κλάματα είναι τα όσα συμβαίνουν στην δημόσια υγεία

Με τις ελλείψεις σε προσωπικό να χτυπούν κόκκινο, το υπουργείο, μέσω του ΟΑΕΔ  προσλαμβάνει σε βαριά νοσηλευτικά τμήματα, ανέργους που  δεν έχουν παρακολουθήσει  την υποτυπώδη σεμιναριακή εκπαίδευση,  αφού πρόκειται για ανθρώπους που εργάστηκαν στο παρελθόν ως οικοδόμοι, κομμώτριες, ως οδηγοί φορτηγών και βιοτέχνες. Τι κάνουν; Τους τραυματιοφορείς, τους βοηθούς νοσοκόμων και τους βοηθούς θαλάμου.

Σε νοσοκομείο της Περιφέρειας  την μεταφορά ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ανέλαβε άνεργος ο οποίος στο  παρελθόν είχε βιοτεχνία. Όπως είπε δεν του έγινε καμία εκπαίδευση.

Συμβασιούχος προσελήφθη ως τραυματιοφορέας σε μεγάλο νοσοκομείο, αλλά έπαθε  καρδιακό ισχαιμικό επεισόδιο  την ώρα που μετάφερε ασθενή. Ενώ σε άλλη περίπτωση,  βοηθός θαλάμου δεν άντεξε το εργασιακό περιβάλλον και παραιτήθηκε μετά από δυο ημέρες. Οι περισσότεροι είναι ηλικίας άνω των 60 ετών, όπως μια γυναίκα με προϋπηρεσία σε κομμωτήριο, όπου δεν συμπλήρωνε τα έτη συνταξιοδότησης.

Το πρόγραμμα αφορά 4000 συμβασιούχους 12μηνης απασχόλησης  μέσω ΟΑΕΔ.  Για προχειρότητες που δεν καλύπτουν τις ανάγκες  κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας.

ΣΤΟ 29,6% Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΡΓΙΑ

«SOS»  για την αγορά εργασίας εκπέμπει το Ινστιτούτο Εργασίας της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, σύμφωνα με την ετήσια οικονομική έκθεση του 2017, καθώς το πραγματικό ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 29,6%. Ειδικότερα, η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών στο 33,2%, στην ηλικιακή ομάδα 30-44 ετών στο 21,5%.  Η μακροχρόνια ανεργία την ίδια ώρα, συνεχίζει να κινείται σε ποσοστό μεγαλύτερο του 70%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top