Πολιτεία - Εκκλησία σε "Ιερό" διάλογο

Επιμένει σε τρεις κόκκινες γραμμές η Ιεραρχία

Η Ιεραρχία αποφάσισε να συνεχιστεί ο διάλογος με την πολιτεία για τα θρησκευτικά την ώρα που η βεντέτα με τον Νίκο Φίλη καλά κρατεί .

Με 57 θετικούς ψήφους, 2 όχι , 2 άκυρα και 1 λευκό οι Ιεράρχες τάχθηκαν στο πλευρό του Αρχιεπισκόπου που επιθυμούσε συνέχιση του διαλόγου για τα θρησκευτικά .

Η Ιεραρχία παραμένει αμετακίνητη στις τρεις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει για το μάθημα των Θρησκευτικών. Την υποχρεωτικότητα του, τη διατήρηση των όρων διδασκαλίας και τον ορθόδοξο προσανατολισμό.

Την ίδια ώρα, ο πρώην υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης φαίνεται πως ακόμη παλεύει με τα φαντάσματα του παρελθόντος .Σε χθεσινή ανακοίνωση του διέψευσε ότι με τον Πρωθυπουργό πέρυσι τον Οκτώβριο συμφωνήθηκε για τα θρησκευτικά  διάλογος από μηδενική βάση .

«Εγώ τον αγαπώ τον κύριο Φίλη, απλώς παραπέμπω και τον ίδιο και εσάς,  στους παρόντες. Τώρα και οι 12 να κάνουμε λάθος…», σχολίασε από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε πως «η θέση της κυβέρνησης έχει εκφραστεί από τον τότε υπουργό, τον πρωθυπουργό, και από την παρέμβαση του στη Βουλή».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top