Θα έσπερναν τον ΘΑΝΑΤΟ στην Αθήνα με το ΠΕΙΡΑΓΜΕΝΟ ναρκωτικό των τζιχαντιστών CAPTAGON!

Κατασχέθηκαν συνθετικά ναρκωτικά δισκία, αξίας 10.000.000 €

Θα έσπερναν τον ΘΑΝΑΤΟ στην Αθήνα με «πειραγμένα» ναρκωτι

Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τις επιτυχίες του στην προσπάθεια πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα  Δίωξης Ναρκωτικών - Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου προέβη στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON σε περιοχή του νομού Αττικής, σε κοινή επιχείρηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Μάλιστα, πρόκειται για το πρώτο εργαστήριο παραγωγής CAPTAGON που ανακαλύπτεται στην Ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν περίπου 635.000 δισκία CAPTAGON, όπλα, χρηματικά ποσά, αυτοκίνητα και φορτηγά Ι.Χ. κι ένα ταχύπλοο σκάφος. Συνελήφθησαν 4 άτομα, ένα αλβανικής υπηκοότητας, ένα τουρκικής και δύο ημεδαποί. Αναζητούνται, επιπλέον, τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, μεταξύ των οποίων κι ένας συνταξιούχος αστυνομικός.

Η αξία των κατασχεθέντων συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON υπολογίζεται στο ποσό των 10.000.000 €.

 

Τι είναι το Captagon

 

Πρόκειται για μια συνθετική αμφεταμίνη, που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας. Εγκαταλείφθηκε, όμως, στη συνέχεια, εξαιτίας των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού της χαρακτήρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής του Captagon καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

To Captagon, δηλαδή η υδροχλωρική φαινετυλλίνη, αναλύεται στον οργανισμό σε θεοφυλλίνη και αμφεταμίνη, χαρίζοντας στους χρήστες της ένα αίσθημα μεγάλης ευφορίας, αν όχι παντοδυναμίας, καθώς και εντυπωσιακή αντοχή στον πόνο, την πείνα και την έλλειψη ύπνου. Αυτό εξασφαλίζει μαχητές παράτολμους και αφοσιωμένους για τους τζιχαντιστές. Οι συριακές αρχές έχουν ασκηθεί στο να αναμένουν τουλάχιστον 48 ώρες πριν υποβάλλουν τους αιχμαλώτους τους στις, διόλου ήπιες, ανακριτικές τους μεθόδους, καθώς, όσο διαρκεί η επήρεια του Captagon, δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top