ΔΕΙΤΕ με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ η πρόγνωση του καιρού

Δυστυχώς δεν ενδείκνυται για ουζάκια στην παράλια

ΔΕΙΤΕ με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό

Άστατος καιρός αναμένεται σε όλη σχεδόν τη χώρα, για το τριήμερο Σάββατο-Κυριακή-Καθαρή Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία:

Το Σαββάτο, 25 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχοπτώσεις σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το νοτιοανατολικό Αιγαίο. Λόγω αυξημένης μεταφοράς αφρικανικής σκόνης, υπάρχει πιθανότητα για λασποβροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νότιες γενικά διευθύνσεις έως 8 μποφόρ.

Παρόμοια θα είναι η εικόνα του καιρού και την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017 με βροχοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ λασποβροχές αναμένονται στα κεντρικά και νότια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων στο βόρειο Αιγαίο και τη Θράκη, από την αρχή της ημέρας και έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 7 μποφόρ.

Στον χάρτη φαίνεται η κατανομή της πίεσης και του υετού το βράδυ του Σαββάτου 25/02, προς Κυριακή 26/02.

Την Καθαρά Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και νότια. Στη βόρεια χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με λίγες νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι στα πελάγη, δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, ενώ στα ηπειρωτικά θα είναι ασθενείς και μόνο τοπικά έως μέτριοι, ευνοώντας εν γένει το πέταγμα του χαρταετού. Παρά το γεγονός ότι επί του παρόντος δεν υπάρχουν ενδείξεις για αξιόλογα ηλεκτρικά φαινόμενα στην ατμόσφαιρα, συνίσταται προσοχή, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου εκδηλώνονται βροχοπτώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή καθ ‘όλη τη διάρκεια του τριημέρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top