"Ντόμινο" προβλημάτων από τον αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων

Τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό στέλνουν οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας

Τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό στέλνουν οι αγρότες της κεντρικής Μακεδονίας. Αν μέχρι αύριο δεν οριστεί συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα, απειλούν να "μπλοκάρουν" τα σύνορα και τις μεταφορές εμπορευμάτων. Ήδη, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης έχει σημάνει συναγερμός από τη συσσώρευση φορτίων.

Ντόμινο προβλημάτων προκαλεί ο 10ημερος αποκλεισμός του τελωνείου των Ευζώνων. 120.000 τόνοι φορτίων έχουν εγκλωβιστεί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα ελληνικές και σκοπιανές επιχειρήσεις να έχουν  σχεδόν "στεγνώσει" από πρώτες ύλες.

Βουνά έχουν σχηματιστεί από βιομηχανικά υλικά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς δεν μπορούν να φορτωθούν σε νταλίκες, αφού αυτές δεν μπορούν να περάσουν από το τελωνείο των Ευζώνων, που παραμένει αποκλεισμένο από τους αγρότες.

Οι αγρότες, όχι μόνο, δε σκοπεύουν να ανοίξουν τα  σύνορα με τα Σκόπια, αλλά απειλούν να κλείσουν κι άλλα τελωνεία, αν μέχρι αύριο δεν ορίσει ραντεβού μαζί τους ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι μαζεύουν υπογραφές και ετοιμάζονται να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του νέου ασφαλιστικού.

Την Παρασκευή, εκπρόσωποι από το μπλόκο της Νίκαιας θα συναντηθούν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση, ενώ την Τρίτη οι αγρότες κατεβαίνουν για συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top