Το έγκλημα στην Αθήνα οργιάζει και στέλνουν τους αστυνομικούς στα νησιά !

Το προσφυγικό, τα τρικ και τα...προβλήματα

Το προσφυγικό προκαλεί τεράστια προβλήματα στην αστυνόμευση της Αττικής, καθώς δεκάδες αστυνομικοί έχουν μετατεθεί σε ακριτικά νησιά. Οι παρενέργειες είναι πλέον ορατές σε πολλές περιοχές της Αττικής όπου οργιάζει το έγκλημα, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας στο οποίο, ακόμη και μεγάλα αστυνομικά τμήματα αδυνατούν πλέον να βγάλουν περιπολίες. 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΤΕΡΑ.... 

Η απογύμνωση της αστυνομίας στην Αττική ξεκίνησε σταδιακά με την μόνιμη μετεγκατάσταση  7 διμοιριών των ΜΑΤ  στην Μυτιλήνη, τη Σάμο και τη Λέρο. Από τις 24 διμοιρίες δηλαδή στην Αθήνα απέμειναν 17. Οι στρατηγοί στη ΓΑΔΑ ωστόσο εξακολουθούν να τις βλέπουν …24 και με ένα απλό τρικ συνεχίζουν  να καλύπτουν τις ίδιες ανάγκες ,όπως και πριν. Από 20 άτομα που είχε η κάθε διμοιρία για να είναι λειτουργική, τώρα έχει μόλις 10 άτομα, με αποτέλεσμα να είναι αισθητά αποδυναμωμένη, αυξάνοντας παράλληλα και τους κινδύνους, ακόμη και για τους ίδιους τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί των ΜΑΤ αναγκάζονται να μετακινούνται στα νησιά κατά μέσο όρο 100 μέρες το χρόνο ο καθένας, με ελάχιστα ρεπό, για να βγαίνει η υπηρεσία.

Ακολούθησε η αποδυνάμωση της ΟΠΚΕ, με 3 ομάδες που μετακινήθηκαν στην Κω, τη Χίο και τη Σάμο. Ωστόσο, από τις 25 επίλεκτες ομάδες της ΟΠΚΕ που παραμένουν στην Αττική, μόλις 3 ομάδες ουσιαστικά κυνηγούν το έγκλημα στη Δυτική Αττική κι αυτό λόγω του δεσμευτικού μνημονίου που υπέγραψε το υπουργείο με τον δήμο της Φυλής. 

Οι υπόλοιπες ομάδες της ΟΠΚΕ που υποτίθεται ότι είναι για την πρόληψη και καταστολή της βαριάς εγκληματικότητας, βρίσκονται ακινητοποιημένες έξω από το Μαξίμου, έξω από το σπίτι του υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη, στα Εξάρχεια και σε διάφορους άλλους πολιτικούς και διπλωματικούς στόχους. 

Τα ίδια και χειρότερα ισχύουν για τα αστυνομικά τμήματα, τα οποία λειτουργούν με το 1/3 των οργανικών θέσεων. Για παράδειγμα, μεγάλα αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας, όπως είναι αυτά της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα, της Ακροπόλεως και της Κυψέλης, δεν μπορούν πλέον να βγάλουν έξω δίπλα στον πολίτη ούτε μια περιπολία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top