Ζητείται ΑΝΘΡΩΠΙΑ για τα προσφυγόπουλα! Παραλήρημα μίσους από Έλληνες γονείς

Σκηνικά ντροπής στο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος - Δεν κάνει πίσω το υπουργείο Παιδείας

Το λένε πλέον ξεκάθαρα και το έχουν αποφασίσει. Οι γονείς του Δημοτικού Σχολείου  του Νέου Ικονίου Περάματος δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους. Η απόφαση αυτή,  που δυναμιτίζει την κατάσταση, ήρθε μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το βράδυ της Τετάρτης .

Γονείς που δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα στο σχολείο τους, ήρθαν στα χέρια με άλλους γονείς και αντάλλαξαν χαρακτηρισμούς, όπως "ξεφτίλες".

Από την αρχή της συνεδρίασης η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Κόκκινο «πανί» ήταν ο δήμαρχος, Γιάννης Λαγουδάκης που στην αρχή της συνεδρίασης καταδίκασε την επίθεση της Χρυσής Αυγής στο σχολείο. Γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις σε μερίδα του ακροατηρίου.

Μια γυναίκα που πήρε το λόγο, μίλησε για "τζιχάντ", προκαλώντας την έκρηξη του δημάρχου.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το κοράνι αναφέρει πως σκοτώνοντας έναν αλλόθρησκο, ερχόμαστε πιο κοντά στον Μωάμεθ», είπε μια κυρία.

«Αναγγελίες μίσους ή προσωπικές απόψεις σε αυτό το Δ.Σ δεν χωράνε», φώναζε από την πλευρά του ο Δήμαρχος.

Στη συνέλευση συμμετείχε και η επικεφαλής γιατρός της δομής του Σχιστού, ώστε να καθησυχάσει τους γονείς.«Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε υπέρ του δέοντος καλυμμένοι υγειονομικά σε ό,τι αφορά στους πρόσφυγες» , είπε η γιατρός.

Ο σύλλογος γονέων του 1ου δημοτικού στο Ικόνιο, συγκέντρωσε υπογραφές, ώστε να μην δεχθούν τα 25 προσφυγόπουλα στο σχολείο.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, Σαρλέν  Σαμπαζ που κατάγεται από την Συρία παραιτήθηκε λόγω των εξελίξεων!

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας;

Τα προσφυγοπούλα θα κάνουν μάθημα 4ωρες κάθε μέρα, από τις 2 το μεσημέρι, μέχρι τις 6 το απόγευμα. Θα διδάσκονται ελληνική γλώσσα, μαθηματικά, Αγγλικά,πληροφορική, και θα κάνουν καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες. Την ευθύνη για τη σωστή μόρφωση τους έχουν αναλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, οι οποίοι προσλήφθηκαν ειδικά για τις δομές και μόνιμοι εκπαιδευτικοί με οικειοθελή απόσπαση.

Το υπουργείο Παιδείας από την πλευρά του υπεραμύνεται των θέσεων του και επιτίθεται στον χρυσαυγίτη βουλευτή Γ.Λαγό για την εισβολή. 

Η έναρξη του προγράμματος για το σχολείο του Ικονίου στο Πέραμα, αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ενώ οι γονείς προσανατολίζονται σε καταλήψεις και αποχή από τα μαθήματα, εφόσον υλοποιηθεί το σχέδιο του υπουργείου .

Εν τω μεταξύ,  συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ικονίου Περάματος θα έχει την Παρασκευή στο γραφείο του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση συμπαράστασης στα προσφυγόπουλα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top