Ο ορισμός της ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ: Πρόσφυγες ταΐζουν Έλληνες άστεγους από το υστέρημά τους!

Μαζεύουν φαγητό και το δίνουν σε κάποιους που έχουν περισσότερη ανάγκη

Μπορεί να είναι εκδιωγμένοι, χτυπημένοι από τη μοίρα και να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες, μέσα σε σκηνές, χωρίς να ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο, ωστόσο αυτό δεν τους εμποδίζει από το να είναι Άνθρωποι με ΑΛΦΑ κεφαλαίο.

Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στους καταυλισμούς της Θεσσαλονίκης ο λόγος, οι οποίοι όπως θα δείτε και στο εκπληκτικό ρεπορτάζ του Al Jazeera και του δημοσιογράφου Λόρενς Λι, δίνουν το υστέρημα τους σε Έλληνες άστεγους που είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνους.

Πως λειτουργεί αυτό το δίκτυο αγάπης και αλληλεγγύης;

Πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώνουν όσα φαγητά περίσσευαν και στη συνέχεια μαζί με Ευρωπαίους εθελοντές τα μοιράζουν σε όσους πιστεύουν πως είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτούς.

Ο Αντέλ και ο Αντνά (δυο πρόσφυγες από το πολύπαθο Χαλέπι της Συρίας),  έχουν αναλάβει τον ρόλο της διανομής. Βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους για να δώσουν φαγητό σε όσους πεινάνε, μιας και όπως λένε, με τόσο κρύο... η πείνα μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στο θάνατο.

«Δεν ξέραμε ότι είναι πρόσφυγες. Θέλω να τους ευχαριστήσω. Έρχονται κάθε μέρα, τρεις φορές, το πρωί, το μεσημέρι και το βράδυ» λέει η Μαλίνα, που είναι μητέρα τριών παιδιών.

«Το σημαντικό είναι οι άνθρωποι όχι αν κάποιος πρόσφυγας ή αν είναι Έλληνας. Σημασία έχουν οι άνθρωποι, δεν με ενδιαφέρει αν είναι Έλληνες. Και εγώ είμαι πρόσφυγας και είμαι από την Συρία. Δεν με νοιάζει, είναι όλοι άνθρωποι» λέει ο Αντέλ, παραδίδοντας μαθήματα ανθρωπιάς.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top