Του τρένου το... κάγκελο στον χιονιά! Μετά το Δομοκό, άλλες 3 αμαξοστοιχίες κόλλησαν λόγω κακοκαιρίας

Νέα περιστατικά με συρμούς που εγκλωβίστηκαν στα χιόνια- Πρώτη ανάρτηση 11-01-2017 15:01

Της "τρελής" γίνεται σήμερα, Τετάρτη, από το πρωί με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Μετά το "τρένο του τρόμου" που εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε Δομοκό και Παλιοφάρσαλα, άλλοι τρεις συρμοί αντιμετώπισαν προβλήματα εξαιτίας του χιονιά. 

Το προβληματικό τρένο Νο 2 ξεκίνησε στις 5 το πρωί από τη Θεσσαλονίκη, με σκοπό μετά από λίγες ώρες να φτάσει στην Αθήνα. Το τρένο, λόγω μηχανικής βλάβης, σταμάτησε στη μέση του πουθενά, κοντά στη Λάρισα, δίπλα στους γκρεμούς και μέσα στα χιόνια.

Οι εγκλωβισμένοι επιβάτες δεν είχαν ούτε νερό, ούτε φαγητό, ούτε θέρμανση, δεν μπορούν καν να πάνε στην τουαλέτα!

Οι επιβάτες κινδύνευσαν να πάθουν υποθερμία από τις εξωφρενικές θερμοκρασίες, καθώς βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο τρένο για σχεδόν 10 ώρες!

Η κα. Σταυρούλα θέλησε να ταξιδέψει σήμερα και να έρθει στην Αθήνα, δεν φανταζόταν, όμως, την εξέλιξη του ταξιδιού της με το τρένο αυτό. Όπως δήλωσε στην εκπομπή Τατιάνα Live, «μας είπαν ότι θέλουμε 20 χλμ μέχρι το Λιανοκλάδι. Το τρένο προς το παρόν προχωράει κανονικά, αλλά αργά. Τι να σας πω, δεν ξέρω τι θα γίνει μετά» λέει με απόγνωση.

Η συζήτηση προχωράει στο θέμα της αποζημίωσης των ταλαιπωρημένων επιβατών, καθώς πολλοί έχασαν πράγματα και υποχρεώσεις που ήταν προγραμματισμένα, χωρίς να φέρουν καμία απολύτως ευθύνη. Ένας επιβάτης είχε, για παράδειγμα, προγραμματισμένο ταξίδι στην Αυστραλία, το οποίο έχασε, χάνοντας, παράλληλα, 4500 €.

Ανάμεσα στους επιβάτες, υπάρχει, επίσης, ένα μωρό τριών μηνών, με όγκο στον εγκέφαλο, που έχει προγραμματισμένο χειρουργείο στην Αθήνα και, μάλιστα, το περίμενε ασθενοφόρο στον σταθμό Λαρίσης για να το παραλάβει και να το μεταφέρει στο Παίδων.

«Το θέμα είναι ότι δεν μας ενημερώνουν, δεν κάνουν τίποτα!» δήλωσε η κα. Σταυρούλα σε έξαλλη κατάσταση. 

Το τρένο, προς το παρόν, συνεχίζει αργά αλλά σταθερά την πορεία του προς την Αθήνα. 

Και τρίτο, όμως, τρένο, με άγνωστο αριθμό επιβατών, ακινητοποιήθηκε στην Τιθορέα ενώ ταξίδευε από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο προαστιακός σιδηρόδρομος της Λάρισας, κόλλησε στο Πλατύ Ημαθίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top