H απόλυτη ξεφτίλα στη Μόρια της Λέσβου-Εικόνες ντροπής με μετανάστες σε απάνθρωπες συνθήκες μέσα στα χιόνια

Σήμερα φτάνει το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού στο νησί-«Σφυροκόπημα» από τον Guardian για την χώρα μας

Ντροπή, ξεφτίλα και απανθρωπιά είναι μερικές μόνο από τις λέξεις που μπορεί να σκεφτεί κανείς, βλέποντας μπροστά του ανθρώπους που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους για να γλυτώσουν από τον πόλεμο, να στοιβάζονται χειρότερα και από ζώα στον καταυλισμό της Μόριας, μέσα σε καλοκαιρινές σκηνές, την ώρα που το θερμόμετρο είναι πολύ κάτω από το μηδέν, και το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα.

Οι εικόνες που φέρνει το video του Star στη δημοσιότητα αλλά και οι φωτογραφίες, είναι τουλάχιστον σοκαριστικές, καθώς κανένας μα κανένας άνθρωπος δεν θα πρέπει να ζει κάτω από τέτοιες πρωτόγονες συνθήκες.

ΣΗΜΕΡΑ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ

Εν τω μεταξύ, μετά την απαράδεκτη και εξοργιστική ολιγωρία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το ζήτημα, επιστρατεύθηκε άρον άρον, την τελευταία στιγμή, ως μια απέλπιδα λύση, το πλοίο του πολεμικού ναυτικού «Λέσβος» (ωσάν τραγική ειρωνία), το οποίο αναμένεται να φτάσει σήμερα το μεσημέρι στο νησί, ώστε να φιλοξενηθούν σε αυτό περίπου 500 πρόσφυγες.

Το «Λέσβος», μεταφέρει κρεβάτια, σόμπες και στρώματα για την υποδοχή και την φιλοξενία των προσφύγων.

ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΑΠΟ «GUARDIAN»-ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΟΥΖΑΛΑ

«Χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται αντιμέτωποι με πολικές συνθήκες και παγετό στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα», αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Guardian», κατακεραυνώνοντας την ελληνική κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό, Γιάννη Μουζάλα, για την ολιγωρία που επέδειξαν, παρ' ότι γνώριζαν ότι η χώρα θα πληγεί από μεγάλο κύμα κακοκαιρίας.

Το άρθρο υπογράφει η ανταποκρίτρια του Guardian στην Ελλάδα Χελένα Σμιθ, η οποία έκανε ρεπορτάζ και παρουσίασε την κατάσταση όπως ακριβώς έχει και όχι σύμφωνα με πληροφορίες. Το άρθρο αναφέρεται στην προκλητική δήλωση του Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα και ως εκ τούτου, την ευθύνη δεν φέρει μόνο η ελληνική κυβέρνηση, μετατοπίζοντας μέρος των ευθυνών για την απαράδεκτη και απάνθρωπη κατάσταση στους Ευρωπαίους που έχουν κλείσει τα σύνορα. Το ρεπορτάζ του Guardian αναφέρει πως τα καταλύματα των μεταναστών και ειδικότερα οι πρόχειρες σκηνές στις οποίες ζουν, έχουν καταρρεύσει από το βάρος του χιονιού, ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρή κριτική για τις μεγάλες ελλείψεις σε θέματα υγιεινής, καθώς ρισκάρονται οι ζωές πολλών ανθρώπων στη μέση του βαρύτατου χειμώνα. Όπως αναφέρει το άρθρο, ο Γιάννης Μουζάλας εκτέθηκε, καθώς μόλις λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε δηλώσει ότι βασικό μέλημα της κυβέρνησης ήταν να μην μείνει ούτε ένας πρόσφυγας και μετανάστης στο κρύο. Ήδη, όπως αναφέρεται, υπάρχουν σημάδια σοβαρών ασθενειών και κρυολογημάτων ανάμεσα στους πρόσφυγες, ενώ ορισμένες αναφορές κάνουν λόγο για πνευμονίες και άλλες ιώσεις που σχετίζονται με τη γρίπη.  Η Χελένα Σμιθ αναφέρει στο ρεπορτάζ και την «πινγκ πονγκ» των ευθυνών που δημιουργήθηκε τη Δευτέρα μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης της Κομισιόν, η εκπρόσωπος της οποίας χαρακτήρισε απαράδεκτες τις συνθήκες, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι ο χειρισμός της κατάστασης βαρύνει αποκλειστικά την Ελλάδα, η κυβέρνηση της οποίας έχει όλη την ευθύνη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top