Σκόπελος-Αλόννησος! Από ευχαρίστηση το χιόνι, έγινε... ΚΟΛΑΣΗ!

Η κακοκαιρία έφερε πολλά προβλήματα στα νησιά των Σποράδων

Στο έλεος του χιονιά εξακολουθούν να βρίσκονται η Αλόννησος και η Σκόπελος,που πλήττονται ξανά από νέο κύμα σφοδρής χιονόπτωσης.  Η ζωή των κατοίκων, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη.

Στην Αλόννησο το χιόνι έχει θάψει σε... τόνους λευκού κάθε γωνιά του νησιού. Στα σοκάκια της πρωτεύουσας, το ύψος του φθάνει το 1.5 μέτρο,  ενώ στην προκυμαία του λιμανιού, αγγίζει το 1 μέτρο. Στη Χώρα, που βρίσκεται σε υψόμετρο 250 μέτρων, το χιόνι ξεπερνά τα 2 μέτρα! Οι κάτοικοι του νησιού, βρίσκονται σε... απόγνωση.

«Δεν το έχουμε ξαναζήσει αυτό! Μας έχει κάνει μεγάλες ζημιές! Ήμασταν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό» λένε κάτοικοί στο Star.  

Τo μεσημέρι της Τρίτης νέα χιονοθύελλα έπληξε το νησί, με τις συνθήκες να... επιδεινώνονται, όσο οι ώρες περνούν. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι διακοπές της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης, που σημειώνονται από το περασμένο Σάββατο. Χωρίς ρεύμα παραμένουν οι περιοχές Βότση, Ρουσούμ Γιαλός, Στενή Βάλα και η Παλιά Αλόννησος.

Το οδικό δίκτυο του νησιού έχει παραλύσει τελείως, καθώς οι ελάχιστοι δρόμοι που ανοίγουν.... ξανακλείνουν από το χιόνι!  Σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι αδιάβατοι από τις πτώσεις των μεγάλων πεύκων, που είναι αδύνατο να μετακινηθούν.

Παρόμοιες εικόνες έρχονται και από τη Σκόπελο,  όπου από την έντονη χιονόπτωση έχουν ξανακλείσει οι δρόμοι και έχει διακοπεί πάλι η ηλεκτροδότηση, στο νησί. Η Χώρα της Σκοπέλου είναι εντελώς... αδιάβατη. Τα σκαλοπάτια στα στενά σοκάκια της είναι... πολλά, γι’ αυτό και ζητήθηκε η συμβολή των κατοίκων στον καθαρισμό της. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top