ΚΙΝΔΥΝΟΣ για την δημόσια υγεία η ΓΑΔΑ:Αστυνομικοί και πολίτες κινδυνεύουν από τη νόσο των Λεγεωνάριων

Το κτίριο είναι «πνιγμένο» στα σκουπίδια, αποτελώντας υγειονομική βόμβα

Ακόμα και από την νόσο των λεγεωνάριων κινδυνεύουν να προσβληθούν οι αστυνομικοί αλλά και οι πολίτες που επισκέπτονται το κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, σύμφωνα με πόρισμα των εποπτών δημόσιας υγείας. Το πρόβλημα με την καθαριότητα έχει φτάσει στο απροχώρητο και δεν αποκλείονται τον επόμενο καιρό μηνύσεις και αγωγές σε βάρος του δημοσίου.

Εδώ και ένα χρόνο το πρόβλημα με τα σκουπίδια στο κτίριο της ΓΑΔΑ παραμένει άλυτο με τα λόγια και τις υποσχέσεις να… περισσεύουν. Το διαπίστωσαν και οι επόπτες Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής που συνέταξαν δυο πορίσματα και κάνουν λόγο για εκδήλωση επικίνδυνων ασθενειών.

«Ζητάμε και άμεση λήψη προληπτικών μέτρων για τη νόσο των λεγεωνάριων. Μια σπάνια νόσο που θίγει το αναπνευστικό σύστημα. Έχουν πάρει δείγμα νερού από τους πύργους ψύξης του κτιρίου και ζητούν λήψη μέτρων για την πρόληψη της νόσου» δήλωσε στο Star ο Γρηγόρης Χρυσάφης, αντιπρόεδρος οικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων ΕΑΣΥΑ.

Το STAR έχει κάνει αλλεπάλληλα ρεπορτάζ δείχνοντας εικόνες από την... χωματερή στους διάδρομους και στα υπόγεια του κτιρίου της Αθήνας αλλά και της Θεσσαλονίκης αλλά και διάφορων αστυνομικών τμημάτων. Την ίδια ώρα, στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη βλέπουν τον διαγωνισμό που έχει προκηρυχθεί για συνολική καθαριότητα των αστυνομικών υπηρεσιών να μην προχωρά.

«Μια εικόνα χίλιες λέξεις είναι αυτές οι φωτογραφίες. Φανταστείτε όμως να το ζείτε από κοντά, να το μυρίζετε κιόλας. Είναι και οι πολίτες κατά χιλιάδες εδώ πέρα στο κτίριο της ΓΑΔΑ, επισκέπτονται τους χώρους για να διευθετήσουν υποθέσεις τους» τόνισε ο κος Χρυσάφης, μιλώντας στο Star.

Το προσωπικό δίνει λύση βάζοντας χρήματα από την τσέπη του ή πιάνοντας τον κουβά και την σφουγγαρίστρα. Πόσο όμως ακόμα;

«Το επόμενο βήμα είναι η αναζήτηση ποινικών ευθυνών. Τέρμα πια, δεν μπορούνε να παίζουνε με την υγεία μας κάποιοι, γιατί κάποιοι εδώ πέρα διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν καταστάσεις κωλυσιεργίας» καταλήγει ο αντιπρόεδρος οικονομικών και ασφαλιστικών θεμάτων ΕΑΣΥΑ.

Οι αστυνομικοί πάντως δεν αποκλείουν να προχωρήσουν ακόμα και σε αγωγές σε βάρος του δημοσίου...

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top