Ακατάλληλο το νερό στο Αιτωλικό-Με υδροφόρες προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν

Είναι θολό και έχει έντονη οσμή

Με εμφιαλωμένο νερό και υδροφόρες προσπαθεί ο δήμος Αιτωλικού να λύσει το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του δικτύου ύδρευσης.

Το πρόβλημα με την ύδρευση παρουσιάστηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν κάτοικοι του Αιτωλικού ενημέρωσαν το δήμο Μεσολογγίου ότι το νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους ήταν αρκετά θολό και ταυτόχρονα είχε έντονη οσμή.

Την επόμενη η μέρα, με απόφαση της διεύθυνσης Υγείας Αιτωλοακαρνανίας, το νερό κρίθηκε ακατάλληλο για κάθε χρήση. Έτσι, από το περασμένο Σάββατο ο δήμος Μεσολογγίου εφοδιάζει τους κατοίκους με εμφιαλωμένο νερό και παράλληλα διανέμεται πόσιμο νερό από ειδικά βυτιοφόρα οχήματα.

Από την πλευρά τους οι κάτοικοι μεταφέρουν το νερό από τα βυτιοφόρα στα σπίτια τους με μπουκάλια και δοχεία, ενώ, όπως επισημαίνουν, το μεγαλύτερο πρόβλημα έχει να κάνει με την οικιακή χρήση.

Όσον αφορά τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα στην πηγή Κεφαλοβρύσου και στο δίκτυο ύδρευσης του Αιτωλικού, αναμένονται τα αποτελέσματα της ανάλυσης των δειγμάτων νερού που έχουν σταλεί σε εξειδικευμένα εργαστήρια, τόσο από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας όσο και από το  δήμο Μεσολογγίου.

Επίσης, η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης -αποχέτευσης Μεσολογγίου έστειλε αίτημα στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ειδικότερη διερεύνηση του φυσικοχημικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή, γύρω από την πηγή Κεφαλοβρύσου.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που συγκάλεσε  στο Μεσολόγγι ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Καραπάνος, αποφασίστηκαν μια σειρά μέτρα:

Πέρα από τη χορήγηση εμφιαλωμένου νερού και δωρεάν διανομή νερού από βυτιοφόρα οχήματα σε όλα τα νοικοκυριά, αποφασίσθηκε η μίσθωση επιπλέον ειδικών αδειοδοτημένων οχημάτων για διανομή νερού, καθώς και χρήση μικρότερων βυτιοφόρων, για ειδικά σημεία της πόλης.

Ακόμη, αποφασίσθηκε η επίσπευση διαδικασιών για έργα πλήρωσης της δεξαμενής του Αιτωλικού με νερό από το Μεσολόγγι, το Χρυσοβέργι, τα Σταμνά, το Μάστρου και το Νεοχώρι.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top