ΘΡΙΛΕΡ με την εξαφάνιση του Έλληνα Πρέσβη στη Βραζιλία-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

Ο Κυριάκος Αμοιρίδης αγνοείται εδώ και τρεις ημέρες-Το Τμήμα Ανθρωποκτονιών έχει αναλάβει τις έρευνες

Μυστήριο αλλά και αγωνία καλύπτουν την εξαφάνιση του Έλληνα Πρέσβη στην Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη.

Όπως έχει ήδη γράψει το star.gr, ο 59χρονος διπλωμάτης, έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και τρεις ημέρες, για την ακρίβεια από τις 26 Δεκεμβρίου.

Τα διεθνή ΜΜΕ, αναφέρουν πως οι αρχές της Βραζιλίας είναι «στο πόδι» για τον εντοπισμό του.

Μάλιστα αναφέρουν πως την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία μιλώντας στην εφημερίδα Folha, δήλωσε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα»

.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΕΣΒΗ

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση για τον Κυριάκο Αμοιρίδη, αναφέροντας πως:

«Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Βραζίλια ενημερώθηκε, χθες, από τους οικείους του Πρέσβη της Ελλάδας στην Βραζιλία, κ. Κυριάκου Αμοιρίδη, ο οποίος είχε μεταβεί στην πόλη του Ρίο κατά τη διάρκεια της άδειας των Χριστουγέννων, ότι από την Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου 2016 δεν έχει καταστεί δυνατή η επικοινωνία μαζί του.

Κατόπιν άμεσων ενεργειών του Υπουργείου Εξωτερικών ζητήθηκε η πλήρης κινητοποίηση όλων των αρμοδίων Αρχών της Βραζιλίας, οι οποίες ξεκίνησαν έρευνα προκειμένου να συγκεντρωθούν περισσότερα στοιχεία ως προς την υπόθεση.

Το Υπουργείο Εξωτερικών και η Ελληνική Πρεσβεία στην Βραζίλια παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την υπόθεση και προβαίνουν, σε στενή συνεργασία με τις βραζιλιανικές αρχές, σε όλες τις δέουσες ενέργειες.

ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ STAR.GR Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Όπως σας έχουμε ήδη γράψει, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, το star.gr επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στην Βραζιλία.

Η υπάλληλος που σήκωσε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, μας απάντησε ότι ο Πρέσβης βρίσκεται σε προγραμματισμένη άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου.

Στα επίμονα ερωτήματα του star.gr, αν αυτά που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη, η υπάλληλος (που ανήκει στο ελληνικό Υπ. Εξωτερικών), μας απάντησε ότι από την πλευρά της Πρεσβείας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μας παρέπεμψε στο ΥΠΕΞ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top