Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την εξαφάνιση του Έλληνα πρέσβη Κυριάκου Αμοιρίδη, το star.gr επικοινώνησε με την ελληνική πρεσβεία στην Βραζιλία.

Η υπάλληλος που σήκωσε το τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης, μας απάντησε ότι ο Πρέσβης βρίσκεται σε προγραμματισμένη άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου.

Στα επίμονα ερωτήματα του star.gr, αν αυτά που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ για την εξαφάνιση του Κυριάκου Αμοιρίδη, η υπάλληλος (που ανήκει στο ελληνικό Υπ. Εξωτερικών), μας απάντησε ότι από την πλευρά της Πρεσβείας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία, μας παρέπεμψε στο ΥΠΕΞ.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ-ΘΡΙΛΕΡ

Όπως σας έχει ήδη γράψει το star.gr, ο 59χρονος Κυριάκος Αμοιρίδης έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ.

Όπως μεταδίδουν το «Associated Press», η «The Sun» και άλλα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο Έλληνας πρέσβης στη Βραζιλία, αγνοείται από την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, με αποτέλεσμα οι Αρχές της Βραζιλίας να είναι «στο πόδι» για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα μάλιστα με την «The Sun», την υπόθεση έχει αναλάβει η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Προς το παρόν, οι Ελληνικές Αρχές στο Ρίο δεν έχουν δώσει στο φως της δημοσιότητας καμία πληροφορία για την τύχη του 59χρονου διπλωμάτη.

Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία μιλώντας στην εφημερίδα Folha, δήλωσε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».

Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία.

Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.

 

Ρεπορτάζ: Ισμήνη Λέντζου

E-mail: i.lentzou@star.gr

 

Tags: