Είσαι νέος και ψάχνεις για δουλειά; Προγράμματα μαθητείας και απασχόλησης από το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης

Βροχή αιτήσεων στην Ελλάδα

Προγράμματα μαθητείας και απασχόλησης για νέους

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το ενδιαφέρον των νέων στην Ελλάδα για το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης που στόχο έχει την τόνωση της απασχόλησης και της αλληλεγγύης μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Βέλγιο, Τζίμι Τζαμάρ, από τις 7 Δεκεμβρίου που ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων, 10.000 νέοι από την Ελλάδα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ενώ στόχος είναι η κάλυψη 15.000 θέσεων το 2017 και μακροπρόθεσμα η συμμετοχή 100.000 νέων στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης έως το 2020.

Με το νέο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τοποθετούνται σε ένα έργο, είτε στη χώρα που διαμένουν, είτε σε άλλη χώρα, εθελοντικά, ως μαθητεία, ως πρακτική άσκηση, ή ως θέση εργασίας για περίοδο μεταξύ 2 και 12 μηνών.

Θα μπορούν επίσης να συμμετέχουν σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική ένταξη, η συνδρομή στην παροχή τροφίμων, η κατασκευή καταλυμάτων, η υποδοχή, η στήριξη και η ενσωμάτωση μεταναστών και προσφύγων, η προστασία του περιβάλλοντος και η πρόληψη φυσικών καταστροφών.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας 17 έως 30 ετών, οι οποίοι μπορούν να εγγράφονται στο Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης στη διεύθυνση http://europa.eu/solidarity-corps.

Το κατώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή σε ένα έργο είναι τα 18. Δικαίωμα συμμετοχής στο σύστημα εγγραφής έχουν τόσο μεμονωμένα άτομα, όσο οργανώσεις, δήμοι κλπ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top