ΘΑΥΜΑ στο Άγιο Όρος: 18χρονος βρήκε την μιλιά του

Ο πατέρας του έκλαιγε συγκινημένος

Ο νεαρός Σκοπιανός από την πόλη Στρώμνιτσα μέχρι τα 18 του έβγαζε μόνο άναρθρες κραυγές. Όταν ο Πέτρος όπως είναι το όνομά του, έμαθε για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Γοργοεπηκόου πήγε μαζί με τον πατέρα του στην Ιερά Μονή Δοχειαρίου του Αγίου Όρους με την ελπίδα να βρει την μιλιά του.

Την ανατριχιαστική στιγμή όπου το θαύμα παίρνει σάρκα και οστά, περιέγραψε ο Ιεροδιάκονος Πατέρας Παρθένιος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και το Δημήτρη Στρουμπάκο.

«Το παιδί μίλησε για πρώτη φορά κοιτάζοντας τη Παναγία και είπε: «Παναγία μου, βοήθησε τον Πέτρο». Ήμουν εκεί δίπλα και κοιτούσα τον παπά, φορούσε πετραχήλι και του είπε στα σκοπιανά : «Σας ευχαριστώ». Κοιτάζοντας τον πατέρα Γαβριήλ είπε: «Τώρα αισθάνομαι καλά», ήταν η 2η φράση που είπε».

Ο πατέρας του λύγισε όταν άκουσε το γιο του να μιλά για πρώτη φορά. Στο τέλος της προσευχής ο Πέτρος συγκινημένος τον κοίταξε και του ζήτησε να μην κλαίει. Την ίδια κιόλας ημέρα, πήραν το δρόμο της επιστροφής για να μοιραστούν τα χαρμόσυνα νέα με την οικογένειά και τους συμπατριώτες τους.

Θέμα συζήτησης των τελευταίων ημερών και η ιστορία του μικρού Μιχαήλ από την Ρουμανία, ο οποίος γεννήθηκε στην Κρήτη .Στα 12 του εγκατέλειψε την Ρώμη και αποφάσισε να μονάσει στο Άγιον Όρος. Aπ' όταν ήταν 5 ετών βοηθούσε στο ιερό τον επίσκοπο Ιταλίας Σιλουανό. 

Σήμερα, αποχωρίστηκε τα αδέρφια και τους γονείς του για να αφιερώσει τη ζωή του στο Θεό. Ήταν δική του απόφαση. «Θαμπώθηκε» την πρώτη φορά που αντίκρισε τους μοναχούς, όπως είπε στο περιοδικό Lumea Credintei . Οι γονείς του πάντως, στηρίζουν την απόφασή του, παρότι, γεννά αρκετά ερωτήματα κατά πόσο ένα παιδί μόλις 12 ετών μπορεί συνειδητά να κάνει μία τέτοια επιλογή ζωής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top