Άρειος Πάγος: Εκδίδεται στην Κύπρο ο εφοπλιστής Ζολώτας

Οι κυπριακές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του για σειρά αδικημάτων

Να εκδοθεί στην Κύπρο για σειρά αδικημάτων που σχετίζονται με την υπόθεση του αποβιώσαντα επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου, ο εφοπλιστής Μιχ. Ζολώτας αποφάσισε σήμερα Παρασκευή το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. Οι κυπριακές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης για ενεργό δωροδοκία, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα αδικήματα. Οι δικαστές  απέρριψαν όλους τους ισχυρισμούς του Μιχάλη  Ζολώτα κατά της εφετειακής απόφασης, με την οποία είχε γίνει δεκτό το αίτημα των Κυπριακών αρχών για την έκδοσή του, ενώ παράλληλα, απορρίφθηκε και το αίτημα του εφοπλιστή για άρση των περιοριστικών όρων  που του έχουν επιβληθεί.

Ο εφοπλιστής κατηγορείται από τις κυπριακές αρχές μαζί με άλλα πρόσωπα για την υπόθεση της καταγγελλόμενης δωροδοκίας του πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου, ενώ εταιρείες του φέρεται ότι είχαν δανειοδοτηθεί από τον όμιλο MIG. 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top