Διαδήλωση αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά

Επεισόδια τη νύχτα ανάμεσα στους πρόσφυγες

​Διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες έξω από τα γραφεία της Frontex στο λιμάνι του Πειραιά πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία σωματείων, φοιτητικών συλλόγων και συλλογικοτήτων «Συντονισμός για το Προσφυγικό – Μεταναστευτικό» η διαδήλωση γίνεται ενάντια:

-στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στους πολέμους και τους βομβαρδισμούς,
-στην ανάθεση στο ΝΑΤΟ της «φύλαξης» των συνόρων, που με πρόσχημα τους πρόσφυγες, μεταφέρει την πολεμική ένταση στο Αιγαίο, την ώρα που γενικεύεται η πολεμική σύγκρουση στη Συρία και η πολεμική ανάμιξη της Τουρκίας και αποτελεί εξαιρετικά επικίνδυνη εξέλιξη για το λαό μας, για όλους τους λαούς και την ειρήνη στην περιοχή
-στις αντιπροσφυγικές πολιτικές της Ε.Ε. για επαναπροωθήσεις, εγκλεισμό, απελάσεις προσφύγων και τη συμφωνία με την Τουρκία, για Ευρώπη φρούριο
-στη συμμετοχή, στήριξη, βοήθεια της Ελλάδας στους νατοϊκούς σχεδιασμούς.
Παράλληλα, απαιτούν
-να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι πρόσφυγες από τα hotspot και τα κέντρα κράτησης, να σταματήσουν τώρα οι απελάσεις και επαναπροωθήσεις.
-προστασία των προσφύγων, άσυλο σε όλους, να ανοίξουν τα σύνορα, ελευθερία.
-ανθρώπινοι χώροι φιλοξενίας για όλους. Δικαιώματα, στέγη, σίτιση για όλους.
-να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και να φύγει το ΝΑΤΟ από την περιοχή.
-να ακυρωθεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης ενάντια στους πρόσφυγες.

Σημειώνεται πως χθες το βράδυ σημειώθηκαν και πάλι συμπλοκές μεταξύ προσφύγων στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας άνδρας με αιχμηρό αντικείμενο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top