"Βροχή" οι αιτήσεις αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο

Πρώτες απελάσεις μεταναστών στην Τουρκία: Λίγοι έφυγαν, περισσότεροι ήρθαν

"Βροχή" οι αιτήσεις αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο

​Αλλοδαποί που παραμένουν στο λιμάνι της Χίου, αποχαιρέτησαν με συνθήματα, τους πρώτους μετανάστες που απελαύνονται διά θαλάσσης στην Τουρκία, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Μαζί τους ταξίδεψαν στο Δεκελί, ως συνοδοί, ισάριθμοι ένστολοι της FRONTEX.

«Καλά πήγε η πρώτη μέρα. Επαναπροωθήθηκαν 136 από Μυτιλήνη και 66 από Χίο, κυρίως Πακιστανοί, άνθρωποι που δεν ζήτησαν να μπουν στην διαδικασία του ασύλου» σημείωσε στον "ALPHA 98,9" ο Γιώργος Κυρίτσης, εκρόσωπος συντονιστικού κυβερνητικού οργάνου για πρόσφυγες.

Εκτός των 130 Πακιστανών, οι υπόλοιποι προέρχονται από δέκα ακόμη χώρες. Ανάμεσά τους η Σρι Λάνκα και το Κονγκό.

«ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΕΦΥΓΑΝ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΗΚΑΝ»

Μπορεί να έγιναν 202 απελάσεις, όμως την ίδια ώρα οι αφίξεις από τις τουρκικές ακτές στα ελληνικά νησιά, έφτασαν τις 339.

ΒΡΟΧΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΣΥΛΟ

Βροχή όμως πέφτουν οι αιτήσεις για χορήγηση ασύλου, που καταθέτουν το τελευταίο διάστημα αλλοδαποί. Η διαδικασία θεωρείται χρονοβόρα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν και δικαίωμα ενστάσεων. Κι όσο αυτή κρατά, μένουν Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, στον Πειραιά εντείνεται η ασφυξία. Αν και το λιμενικό έχει επιστρατεύσει διερμηνείς με ντουντούκες, για να ενημερώσει τους αλλοδαπούς να πάνε σε επίσημες δομές φιλοξενίας, αυτοί αδιαφορούν.

Παράλληλα, τις ελληνικές αρχές προβληματίζει η πα��ουσία ορισμένων ΜΚΟ και αλληλέγγυων, που πείθουν τους αλλοδαπούς να μη μεταβούν στα κέντρα φιλοξενίας.

Την ίδια ώρα ο φρόντμαν των Γιου-Του, Μπόνο, εξαίρει την στάση της Τουρκίας στο προσφυγικό, προκαλώντας πολλές απορίες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top