Είσοδος ρουμάνικου γάλακτος στην ελληνική αγορά

Οι γαλακτοπαραγωγοί ήδη πωλούν φθηνότερα

Είσοδος ρουμάνικου γάλακτος στην ελληνική αγορά

Πριν καν ακόμη οι καταναλωτές συνηθίσουν τις νέες ρυθμίσεις για το παστεριωμένο γάλα, η αγορά φαίνεται πως ετοιμάζεται για σα��ωτικές αλλαγές. Ήδη μια ρουμανική εταιρεία γάλακτος ετοιμάζεται να χτυπήσει κατά μέτωπο τις ελληνικές, ρίχνοντας στην αγορά ένα παστεριωμένο γάλα με τιμή έκπληξη.

Η ρουμανική εταιρεία που αποπειράται να δραστηριοποιηθεί στην ελληνική αγορά, θα προσφέρει 68 λεπτά το λίτρο, με χρονική διάρκεια ζωής τις πέντε ημέρες. Την ίδια στιγμή που, ελληνικά γάλατα μεγάλων εταιρειών πωλούνται κατά μέσο όρο στα 1,23 λεπτά το λίτρο. «Το γάλα θα ακριβύνει με τεχνάσματα. Επειδή θα είναι γάλα ημέρας, θα το πουλάνε πιο ακριβά, και ελπίζω να διαψευστώ» δηλώνει ο κύριος Ζαμπετάκης, χημικός τροφίμων.

Βέβαια, ήδη μικρές γαλακτοβιομηχανίες, κυρίως της Θεσσαλίας έχουν καταφέρει να ρίξουν την τιμή στο γάλα. Στην Λάρισα ο συνεταιρισμός «Θες Γάλα» έχει τοποθετήσει αυτόματους πωλητές γάλακτος. Προσφέρουν 0,90 λεπτά το μπουκάλι, παίρνοντας σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Μάλιστα για τις ανάγκες των καταναλωτών υπάρχουν μηχανήματα που δίνουν γάλα ημέρας , λάιτ και πέντε ημερών, καλύπτοντας κάθε προτίμηση. Την ίδια ώρα, και ενώ οι τιμές στο ράφι του σούπερ μάρκετ δεν πέφτουν, οι γαλακτοπαραγωγοί, από την περασμένη Κυριακή που ψηφίστηκε η τροπολογία, πωλούν φτηνότερα στους μεσάζοντες το γάλα.

Και αν η αγορά κατακλυστεί από εισαγόμενο γάλα, όπως αυτό της Ρουμανίας, γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι από τους αρμόδιους φορείς; «Με βεβαιότητα σας το λέω ότι τα προϊόντα που εισάγονται δεν ελέγχονται όπως θα έπρεπε» υποστηρίζει ο κύριος Ζαμπετάκης.

Για μια ακόμη φορά φαίνεται πως είναι στο χέρι του καταναλωτή να επιλέξει αυτό που τον συμφέρει, τόσο από θέμα τιμής, όσο και υγείας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top