Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: στηρίζει την Ευτέρπη Κουτζαμάνη

Διαβάστε την ανακοίνωση

Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος: στηρίζει την Ευτέρπη Κουτζαμάνη

​Την στήριξη στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη προσφέρει το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος παρατηρώντας σε ανακοίνωσή του ότι δεν εξυπηρετούν την ορθή απονομή του Δικαίου οι δηλώσεις ή οι υπαινιγμοί για την ανεξαρτησία των δικαστών, με αφορμή τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας από το βίντεο συνομιλία Τ. Μπαλτάκου και Ηλ. Κασιδιάρη.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση διαλόγου μεταξύ πολιτικών προσώπων, με αναφορές στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στη λειτουργία της Δικαιοσύνης, όσον αφορά στο χειρισμό της εκκρεμούς ποινικής υπόθεσης της «Χρυσής Αυγής», η Ένωση αναφέρει ότι:

«Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προήχθη στο βαθμό που κατέχει σύμφωνα με τη διαδικασία του άρθρου 90 § 5 του Συντάγματος, ως η αρχαιότερη και διαθέτουσα κάθε απαιτούμενο προσόν εισαγγελέας, μετά από μακρά θητεία στον Εισαγγελικό Κλάδο, κατά την οποία επέδειξε υψηλότατο φρόνημα δικαστικού λειτουργού, πολιτευόμενη με αποκλειστικό γνώμονα το νόμο και τη συνείδησή της. Τη σύμφωνα με το Σύνταγμα προαγωγή της ουδεμία νύξη δύναται να συνοδεύσει.

Δημοσιοποιούμενες δηλώσεις ή υπαινιγμοί σχετικά με την ανεξαρτησία των δικαστών και εισαγγελέων που σε διάφορα στάδια χειρίστηκαν ή χειρίζονται την προαναφερθείσα ποινική υπόθεση και, εν γένει, αναφερόμενοι στη Δικαιοσύνη και στο κύρος των λειτουργών της, αποκρούονται ως αστήρικτοι και υπηρετούντες άλλους σκοπούς από την ορθή απονομή του Δικαίου και την καλή λειτουργία του Πολιτεύματος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top