Επανεμφάνιση Ρούπα-Μαζιώτη με νέο κείμενο

Κουφοντίνας: "Γιατί έγραψα το βιβλίο"

Επανεμφάνιση Ρούπα-Μαζιώτη με νέο κείμενο
Την επανεμφάνισή τους έκαναν οι επικηρυγμένοι για τρομοκρατία Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης με ένα κείμενο-μανιφέστο το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και αφορά τη συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την ένοπλη συμπλοκή στην Δάφνη όπου έπεσε νεκρός το μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, Λάμπρος Φούντας.

«Τέσσερα χρόνια μετά η πολιτική πρόταση της δράσης του Λάμπρου Φούντα και του Επαναστατικού Αγώνα όπου δρούσε, είναι ακόμα πιο επίκαιρες, η επιλογή αγώνα και η στρατηγική της δράσης ακόμα πιο επιτακτικές» αναφέρουν.

«Πριν τέσσερα χρόνια ο σύντροφος Λάμπρος Φούντας έδωσε τη ζωή του σε μια πολιτική προσπάθεια να μην γίνει η εξαθλίωση όρος ζωής, να μην θυσιάζονται άνθρωποι για την σωτηρία του συστήματος» προσθέτουν και τονίζουν μεταξύ άλλων ότι «ο Λάμπρος Φούντας ζει και θα ζει πάντα για όσους η Επανάσταση παραμένει μια ζωντανή προοπτική».

Εντωμεταξύ, με συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο αρχιεκτελεστής της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν, Δημήτρης Κουφοντίνας, απαντάει στους επικριτές τους για την απόφασή του να εκδόσει το βιβλίο του «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη», ενώ εξηγεί γιατί έγραψε το βιβλίο.

Όπως λέει, τόσα χρόνια «το είχα μέσα μου, πίεζε να βγει. Όσο πάλευα με τα κλασικά εργαλεία των ιστορικών να τιθασεύσω το έντυπο υλικό που άπλωνε σιγά σιγά και γέμιζε όλο το κελί, τόσο πιο πολύ πίεζε να βγει. Στα χειρόγραφα στα οποία ταξινομούσα αντικειμενικά, ιστορικά γεγονότα, σταθμούς και ρεύματα, στο περιθώριό τους σημείωνα μια φράση, μια εικόνα από τα παλιά που ανάβλυζε».

«Ο παλιός παράνομος Αντώνης (σ.σ. το όνομα που χρησιμοποιούσε όταν πρωτο-εντάχθηκε στο αντάρτικο πόλης) έλεγε το λογάκι του, έκλεινε συνωμοτικά το μάτι, διεκδικούσε τον χώρο του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον θόρυβο και την πολιτική αντιπαράθεση που προκάλεσε το βιβλίου του, ο Δημήτρης Κουφοντίνας απαντά:

«Διαχρονικά η εξουσία, οι κυρίαρχοι, δημιουργούν πάντοτε την εικόνα ενός δαιμονικού τέρατος για να ξορκίσουν και να καταστείλουν τη λαϊκή εξεγερτικότητα. Απελάτες, κλέφτες, συμμορίτες, τρομοκράτες είναι μερικά από αυτά τα ονόματα. Που όμως η λαϊκή ψυχή τα αντιστρέφει. Πιστεύει στα σοβαρά κανείς ότι είμαστε απλοί ποινικοί;» λέει μεταξύ άλλων ο Δ. Κουφοντίνας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top