Φαρμακονήσι: Ανασύρθηκαν άλλα τέσσερα πτώματα από το ναυάγιο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα από την αφγανική κοινότητα

Φαρμακονήσι: Ανασύρθηκαν άλλα τέσσερα πτώματα από το ναυάγιο

Τ��σσερα πτώματα, τα δύο από τα οποία ανήκουν σε ανήλικους, ανέσυραν βατραχάνθρωποι στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση το Υ/Γ-Ω/Κ «ΣΤΡΑΒΩΝ» του Πολεμικού Ναυτικού, εντόπισε σε βάθος 73 μέτρων το ναυάγιο του βυθισμένου σκάφους και με την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, Κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση.

Στο σημείο βρέθηκαν δυστυχώς οι σοροί τεσσάρων αγνοουμένων, μιας γυναίκας, ενός άντρας, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού, οι οποίοι δεν αποκλείεται να είναι οικογένεια.

Εντός του ιδίου χώρου εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν.

Με εντολή της Ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Εν τω μεταξύ, συγκέντρωση στην πλ. Συντάγματος, μπροστά από τη Βουλή, πραγματοποίησε νωρίτερα η αφγανική κοινότητα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους νεκρούς πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top